Afbeelding

Extra pompcapaciteit nodig in Oude Leede

Actueel 61 keer gelezen

Jaarlijks valt in Nederland gemiddeld 800 tot 900 millimeter regen. Dat wordt ieder jaar iets meer. De kans is groot dat we in 2016 over de grens van 900 millimeter heen gaan.

Tot nu toe is op veel plaatsen in Zuid-Holland in 2016 al meer dan 500 millimeter gevallen en de ervaring leert dat in de herfst nog heel veel regen gaat vallen.

In Oude Leede viel in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni niet minder dan 53 millimeter regen, aldus Piet Oudshoorn van het Hoogheemraadschap Delfland.

Delfland moest donderdag extra pompcapaciteit inzetten. Er viel zo veel water in zo'n korte tijd dat veel weilanden blank kwamen te staan. Sinds vrijdagmorgen 24 juni was de extra pomp niet meer nodig, maar het zal nog wel een paar dagen duren voordat de meeste weilanden weer normaal te betreden en te bewerken zijn.

De situatie was in Oude Leede gisteren behoorlijk nijpend. Delfland was met voorbedachten rade al stevig aan het pompen geweest, met als gevolg dat er extra opvangcapaciteit was om de enorme hoeveelheid van ruim vijf centimeter water te nog een beetje normaal te kunnen verwerken. (foto Cok van den Berg)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant