Afbeelding

Eerste editie van De Blijdorp Run

Actueel 82 keer gelezen

Regio – Het stond al een lange tijd op het verlanglijstje van de Rotterdam Running Crew; hardlopen door Diergaarde Blijdorp! Ondanks dat het lastig was om te regelen, is het de hardlooporganisatie gelukt: woensdag 6 juli zal de eerste editie van De Blijdorp Run plaatsvinden. Voor menig hardloper een droom die uitkomt.

Rotterdam Running Crew

De Rotterdam Running Crew is in oktober 2013 begonnen met het organiseren van gratis hardloopevenementen langs bijzondere plekken in Rotterdam. De hardloopclub is opgezet door vijf Rotterdammers die de passie voor de stad en hardlopen delen. De oprichting blijkt een groot succes en elke maand komen er een hoop nieuwe lopers bij. De Rotterdam Running Crew is een open hardloopclub waar iedereen die hardloopt zich gratis bij kan aansluiten. Bijzondere plekken waar de crew o.a. gelopen heeft, zijn: De Kuip, Rotterdam Centraal, De Kop van Zuid, Schaatsbaan Rotterdam en golfbaan De Hooge Rotterdamsche. Binnenkort kan hier Diergaarde Blijdorp dus ook aan toegevoegd worden.

Waarom Diergaarde Blijdorp?

De Rotterdam Running Crew probeert elke maand iconische plekken in Rotterdam te vinden om een loop te organiseren. En welke plek is nu iconischer dan Diergaarde Blijdorp; een van de meest geliefde plekken van Rotterdam, waar je door het rijk van de dieren kunt lopen. Het regelen van deze loop heeft even geduurd, omdat er met allerlei factoren rekening gehouden moet worden. Een aantal plekken in het park zullen deze avond ook niet toegankelijk zijn, omdat de dieren die daar wonen 's nachts absoluut niet gestoord mogen worden; het moge duidelijk zijn dat het welzijn van de dieren voorop staat.

Lopen voor een goed doel

Steeds vaker word er tijdens hardloopevenementen gelopen voor een goed doel. Dit zal ook het geval zijn bij de Blijdorp Run. De hardloopevents van de Rotterdamse Running Crew zijn altijd gratis. Toch zou een kleine bijdrage in een van de collectebussen deze dag erg gewaardeerd worden. De crew wil dit geld gebruiken om een Indische antilope te adopteren. Op deze manier willen ze Diergaarde Blijdorp bedanken voor het openstellen van hun park. De kosten voor een adoptie van één jaar, inclusief eten, van een antilope zijn 2.900,- euro en moeten met de opkomst die verwacht wordt gemakkelijk op te halen zijn.

Geïnteresseerd in dit evenement? Meld je dan aan via de website van de Rotterdam Running Crew. Of haal een entreekaartje via Kortingbox voor als je gewoon een ontspannen dagje naar de dierentuin wilt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant