Foto: Wiki
Foto: Wiki
RAPPORT

Capaciteit TU Delft dramatisch

Regio 252 keer gelezen

Delft - Studenten en docenten zijn zeer ontevreden over de capaciteit van de TU Delft. Dat blijkt uit onderzoek van de Delftse Studentenvakbond VSSD onder ruim 600 studenten en meerdere docenten, dat in handen is van Telstar Online. 

De studenten geven aan dat er een tekort is aan zowel collegezalen als werkplekken. Docenten geven aan dat de werkdruk veel te hoog is en de onderwijskwaliteit hier onder lijdt. Ivo van der Horst, voorzitter van de VSSD: "De nood is heel hoog. Studenten hebben geen plek om te studeren, en docenten raken overspannen. Dit moet anders."

Bioscoop
Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de studenten het afgelopen jaar heeft meegemaakt dat er geen plek was in de collegezaal en moesten vertrekken. Van der Horst: "Het is belachelijk dat studenten die onderwijs willen volgen worden weggestuurd van hun college omdat er onvoldoende plek is". Wegens dit tekort wordt er college gegeven in de bioscoop Pathé. De studenten beoordelen deze locatie als van onvoldoende kwaliteit. Van der Horst: "Een bioscoop is geen plek voor college. Er is bijvoorbeeld geen tafel om aantekeningen op te maken. Er moeten alternatieve collegezalen komen."

Het tekort aan werkplekken is het grootst tijdens de tentamenperiodes en de weekenden, blijkt uit het onderzoek. "Meer faculteiten moeten tijdens het weekend open zijn, en tijdens de tentamenperiodes moeten er meer ongebruikte collegezalen open gesteld worden als studieplekken. Er wordt dan immers minder college gegeven." aldus Van der Horst.

Zeer gestrest
Niet alleen studenten vinden dat er een capaciteitsprobleem is. Uit het onderzoek blijkt dat docenten een te hoge werkdruk ervaren door een tekort aan docenten. Hierdoor komt de onderwijskwaliteit in het geding. Een docent van de faculteit Lucht- en Ruimtevaart: "De docenten zijn zeer gestrest, er zit geen rek meer in". Van der Horst: "Het is duidelijk dat er meer docenten moeten worden aangenomen. Zelfs de docenten geven aan dat het zo niet langer gaat."

Recent is er besloten door het College van Bestuur dat het aantal avondcolleges verdubbeld wordt. Van der Horst: "Voor een student zijn avondcolleges dramatisch. Studenten sporten en werken bijvoorbeeld 's avonds. Avondcolleges moeten enkel ingezet worden als een uiterste noodoplossing. Wij roepen het College van Bestuur op tot het bouwen van nieuwe collegezalen, het creëren van extra studieplekken en het aannemen van nieuwe docenten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant