Foto: Hans Albersen/PR SV Wippolder
Foto: Hans Albersen/PR SV Wippolder

Wippolder speelt volgend seizoen 2e klasse

Sport 187 keer gelezen

De nummer één van de 3e klasse B is bekend. Met een welverdiende overwinning wint Wippolder de uitwedstrijd bij DHL met 0-3. Het pakt drie belangrijke punten en hierdoor is het voor Den Hoorn niet meer mogelijk om Wippolder nog in te halen. Zondag 8 mei 2016 gaat bij SV Wippolder de boeken in dat het kampioen is geworden. Voor het eerst in de Wippolder geschiedenis voetbalt het eerste team komend seizoen in de 2e klasse.

Het team onder leiding van Marcel de Letter was goed gemotiveerd. De supporters waren in groten getale naar DHL gekomen. Het weer was ideaal. Alle ingrediënten om deze speeldag tot een historisch succes te maken. 

Kampioenschap
De overwinning ontstond omdat er echt als team werd gevoetbald en gevochten. Een mooie diepe bal op Sven Paternot die op kracht en snelheid zijn man uitspeelde, de bal perfect voorgaf op Mike Mesker, die de bal in het doel kopte 0-1. Hij maakte later in de eerste helft ook nog de 0-2, weer op aangeven van Sven Paternot. In de tweede helft bleef Wippolder fanatiek doorspelen om het kampioenschap veilig te stellen. Op het naastgelegen veld van Concordia kon Den Hoorn niet scoren en ging daarom met slechts één punt naar huis. Sven Paternot zorgde in de tweede helft voor nog meer spektakel en maakte de derde treffer 0-3. Daarmee was het kampioenschap meer dan veilig gesteld en kon het feest voor Wippolder beginnen. 

Image and video hosting by TinyPic

Feest
Na het laatste fluitsignaal barstte het feest vast los. Namens de KNVB-vertegenwoordiger ontvingen alle spelers, trainers en technische staf uit handen van voorzitter Ton Maas en bestuurslid Walter van Geenen een welverdiende medaille. Daarna spoedde iedereen zich naar het eigen sportpark Pauwmolen waar de kantine met DJ al in gereedheid gebracht was. Het team en de rest van Wippolder kon zich helemaal storten in het feestgedruis dat inmiddels was losgebarsten. Het bleef die avond nog lang onrustig en gezellig op het sportpark! Volgende week op maandag 16 mei speelt SV Wippolder haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Taurus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant