Heren A1 wil nog hoge ogen gooien in de veldcompetitie en op het NK-zaal.

Handbaldames hekkensluiter

Sport 123 keer gelezen

Pijnacker - Dames 1 van Oliveo Handbal verloor zondag 1 mei voor de derde keer op rij in de veldcompetitie en is nu hekkensluiter in de eerste klasse. In de thuiswedstrijd tegen Dios uit Den Hoorn speelde Oliveo zonder overtuiging, waardoor het een onnodige, maar terechte 20-23 nederlaag leed.

Alleen tijdens het begin van beide helften speelde Oliveo gedreven. Met name de afstandsschoten van Verena ten Hacken troffen doel, maar na de voorsprong van 6-4 kreeg de keepster van Dios beter zicht op de afwerking van Oliveo. Slechts jeugdspeelster Céline Lorist scoorde nog vanuit een snelle tegenaanval. Het was 7-9 met rust. De tweede helft ging de wedstrijd lang gelijk op. Onder aanvoering van een trefzekere Sophie de Jong en Shanna Némethy kende het team van coach André de Waal een sterke periode. Oliveo boog de achterstand van 15-17 om naar 19-17, maar zette niet door. Dios speelde zich terug in de wedstrijd en in de slotminuten liet Oliveo het na 20-20 geheel afweten. Sophie was het beste op schot met zes treffers.

Heren A naar NK
HA1, koploper in de veldcompetitie, speelt zaterdag 7 mei op het NK-zaal in Amsterdam. Het team van trainer/coach Bas Waasdorp dat Jeugddivisie speelt, neemt het op tegen Swift, Aalsmeer en Sittardia. !mpressed Druk en Print is teamsponsor van het succesvolle team. Net als DA1 zijn deze junioren nog in de race om de Ruud Adema Bokaal. Heren 1 won zondag met 25-42 ruim van Saturnus Leiden en blijft hiermee koploper in de veldcompetitie.

Schoolhandbal
De handbalinstuiven zijn de afgelopen weken druk bezocht. Veel enthousiaste kinderen trainden mee om te kijken of handbal hun sport is. Vrijdag 6 mei vindt het Schoolhandbaltoernooi plaats op de velden in en om Het Nest in Keijzershof. Meer via www.oliveohandbal.nl.