Afbeelding

Handbaldames kampioenskandidaat Hoofdklasse

Sport 48 keer gelezen

Ouderkerk aan de Amstel - De dames van Oliveo Handbal moesten zaterdag 2 april diep gaan om de winst op NEA veilig te stellen. Oliveo speelde niet eens een onaardige wedstrijd, maar de thuisploeg liet zich van een slechte kant zien door nietsontziende overtredingen op doorgebroken speelsters.

Vooral aan de cirkel en op de hoeken deden ze er alles aan om Oliveo het scoren te beletten. Na een aarzelende opening pakte Oliveo de draad goed op. In de dekking kreeg het beter grip op het aanvalsspel van NEA en kon het gevaar vanuit de opbouw beteugeld worden. Onder aanvoering van Sabrina van Kester boog Oliveo de kleine achterstand om in een voorsprong en liep uit naar 9-15. Mandy Crijnen bekroonde haar terugkeer in DS1 met een fraaie treffer vanuit de hoek. Slordigheid in de aanval stelde NEA in staat terug te komen tot 11-15 bij rust.

De tweede helft vergrootte Oliveo het verschil tot 17-24 dankzij scores van Aniek van de Coevering, Verena ten Hacken en Charelle Jordense. Vanwege het fysieke spel hield coach André de Waal een aantal basisspeelsters in de slotfase aan de kant. Hoewel de voorsprong zienderogen slonk en alleen Sabrina nog een doelpunt maakte, overleefde Oliveo de aanslagen en het won verdiend met 23-25. Nicole van Boles en Sabrina van Kester waren met respectievelijk zes en vijf treffers het beste op schot.
Kampioenswedstrijd

Zaterdag 9 april speelt DS1, debutant op dit niveau, om 19.00 uur in Het Nest de kampioenswedstrijd in hoofdklasse D tegen directe concurrent WHC. Bij winst of een gelijkspel is Oliveo de verrassende kampioen, bij verlies gaat de titel naar de kampioen van vorig seizoen, WHC. Beide ploegen eindigen dan gelijk in puntentotaal, maar het Haagse WHC heeft een beter doelsado. 

Handbalheren
De handbalheren van Edwin Hofland bonden zaterdag de strijd aan tegen White Demons en wonnen nipt met 24-26. Zaterdag 9 april speelt HS1 om 20.30 uur de laatste zaalcompetitiewedstrijd in de tweede divisie  thuis tegen Artemis. 

Kom naar de handbalinstuif!
Op de zaterdagen 9, 16 en 23 april zijn er van 10.00-11.00 uur handbalinstuiven in sporthal Het Nest. Basisschoolkinderen kunnen vrijblijvend kennismaken met de veelzijdige handbalsport. Ook is de instuif een goede voorbereiding op het Klaverblad Verzekeringen Schoolhandbaltoernooi dat plaatsvindt op 6 mei. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant