Hobotripman Ludo viert maandag zijn achtste verjaardag.
Hobotripman Ludo viert maandag zijn achtste verjaardag.

Ludo van den Akker viert achtste verjaardag

Actueel 331 keer gelezen

Pijnacker - De altijd sympathieke Ludo van den Akker, bekend van doe-het-zelfwinkel Hobotrip (hout, board en triplex) aan de Westlaan in Pijnacker, wordt komende maandag 29 februari acht jaar. En dat is geen grap! Ludo is een zogenaamd schrikkelkind en dus eigenlijk maar één keer in de vier jaar écht jarig.

In de gemeentelijke basisadministratie op het Oranjeplein, is Ludo gelukkig gewoon 32 jaar, zo zegt hij als de redactie van deze krant hem even opzoekt in de winkel waar hij al dik 18 jaar werkzaam is. "Ik ben hier begonnen als vakkenvuller", zo zegt hij. Inmiddels is Ludo niet meer weg te denken uit de winkel en is hij in het dorp bijkans bekender dan de burgemeester. "Ik vind het nog steeds ontzettend leuk werk. Vooral het contact met klanten en het samen zoeken naar een oplossing", vertelt hij met een bakkie koffie in zijn hand.

Helemaal relax
Inmiddels zit Ludo niet meer met het feit dat hij maar om de vier jaar de slingers mag ophangen, maar vroeger speelde dat wat meer: "Ik vierde mijn verjaardag dan maar samen met mijn broer, die is een paar dagen later jarig." Tegenwoordig vindt Ludo het juist wel prima: "Helemaal relax. Ik hoef maar om de vier jaar een hoop visite uit te nodigen", zo zegt hij lachend. Bij Hobotrip maakt Ludo het volgende week extra gezellig: "Ik haal een mooie doos gebak voor mijn collega's", bezweert hij. Alle klanten zijn volgende week natuurlijk ook welkom in de zaak om Ludo even een hand te geven, want ze moeten er straks immers weer vier jaar op wachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant