De Guyter is de nieuwe rugsponsor van het aanstormende jonge HS1. Foto: Mieke van Veen

Handballers in topvorm

Sport 81 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal hebben zaterdagavond 13 februari geen spaan heel gelaten van medekoploper RHV uit Rijen. De eerste helft stond de verdediging en iedereen hield zich aan de opdracht. Het aanvalstempo lag hoog en er kwam veel ruimte aan de cirkel en op de hoeken. Na 7-4 kwam Oliveo echter niet los van RHV en na 11-9 gaf het de voorsprong weg met te gehaast spel. Met rust stond het 11-11.

De tweede helft stond er een ontketend Oliveo. Steunend op een geweldige dekking kwam RHV er niet meer aan te pas en aanvallend miste het team van André de Waal nauwelijks kansen. Mede dankzij de op schot zijnde Nicole van Boles - elf treffers -  liep Oliveo uit naar 19-11. Vooral Aniek van de Coevering profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond toen Nicole persoonlijke bewaking kreeg. Oliveo speelde geconcentreerd. Lisette van der Werff en keepster Elmira Smits fungeerden als aanjagers. Ingrid Bruinen en Tess van der Harst maakten op de hoeken gebruik van de snelle tegenaanval. Met 30-15 overklaste Oliveo de concurrent. DS1 speelt na de overwinning op het Schiedamse Ventura dinsdag 1 maart om 19.30 uur in Den Hoorn de volgende ronde om de Jan Alma Cup.

De Guyter sponsort handbalheren
HS1 zon zaterdag op revanche na het verlies van 36-29 in het najaar tegen WPK/Westlandia uit Naaldwijk. Heren 1 van Edwin Hofland speelde als één team en de verdediging zat potdicht. Met rust stond het 16-8. Mike van Bemmelen had zijn dag en schoot tienmaal raak. Hij haalde een honderd procent scoringspercentage. Ook Sven de Kroon was met zes treffers succesvol. Met keeper Cas van der Harst op doel kwam Westlandia er niet door. Oliveo won ruim met 31-22 en staat momenteel in de tweede divisie negende in de poule van twaalf. Marco Filippo van De Guyter is als rugsponsor in zee gegaan met het jonge team dat nog op zoek is naar een sponsor voor  de voorkant. DB1 en HS3 maken zich intussen op voor een kampioensfeestje. Meer via www.oliveohandbal.nl.