Shanna Némethy in de aanval op de cirkel. Foto: Ronald Bruinen

Magere oogst in spannende handbalwedstrijden

Sport 169 keer gelezen

Pijnacker- In het weekend waarin de heren van Oranje zich plaatsten voor de WK-play-offs na een monsterzege van 34-21 op Zwitserland hadden de Oliveoselecties het moeilijk. De laatste wedstrijden loopt het niet meer zo soepel bij Dames 1. Dit was zaterdagavond 16 januari ook het geval in de thuiswedstrijd tegen ROAC uit Rijpwetering. De ploeg worstelt meer met zichzelf dan met de tegenstanders.

Aanvallend kwam Oliveo maar niet op gang tegen de stugge defensie; het speelde met te weinig dreiging en liep zich in het centrum vast. In de verdediging kon Oliveo het aanvalsspel van ROAC aardig ontregelen, maar haalde vanuit de snelle tegenaanvallen te weinig profijt.

Na 5-12 kwam Oliveo terug en met rust was het 8-12. De hoop op een overwinning werd direct de grond ingeboord, want ROAC zette weer de toon. Oliveo ging de strijd aan en heel langzaam sloop het team van coach André de Waal dichterbij tot 14-18. Aniek van de Coevering en Nicole van Boles zorgden voor een stand van 17-18. De gelijkmaker kwam maar niet en tijdens een spannende slotfase speelde Oliveo alles of niets. Lisette van der Werff onderschepte bij 22-23 de bal, waarna Aniek de gelijkmaker scoorde. Dertig seconden voor het eind moest Oliveo aan de noodrem trekken; ROAC kreeg nog een strafworp mee. Keepster Elmira Smits hield haar hoofd koel en stopte deze knap. Met 23-23 had Oliveo alles eruit gehaald wat er uit te halen was.

Handbalheren zetten Atomium onder druk
Zaterdagavond speelden de heren van Oliveo tegen Atomium uit Rotterdam, nummer zeven in de tweede divisie. Door ziekte en blessures beschikte coach Edwin Hofland over een smalle selectie.

De eerste helft kwam Atomium al snel op voorsprong, bij rust was het 9-13. Oliveo kwam goed uit de kleedkamer en verkleinde de achterstand puntje voor puntje. Met nog twintig seconden maakte Dennis van Bemmelen de gelijkmaker met zijn elfde treffer van de avond. Helaas scoorde Atomium uit een heel snelle tegenaanval en verloor Oliveo nipt met 30-31. Sven de Kroon scoorde zevenmaal en Edwin Nooijen was zes keer trefzeker.

Zaterdagavond 23 januari speelt HS1 een belangrijke thuiswedstrijd in 'Het Nest'  tegen het lager geplaatste Swift Helmond. De Dames ontmoeten Twist. Meer via www.oliveohandbal.nl.