Afbeelding

Politie: alcohol in het verkeer, we zien het nog veel te vaak!

Actueel 63 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Dit weekend was de politie weer getuige van een aantal incidenten waar alcohol bij betrokken was. In een blog op Facebook schrijft een agent over de gevaren van alcohol in het verkeer.

"Een achtervolging, aanrijdingen, een auto bijna in de sloot en meerdere mensen die teveel gedronken bleken te hebben bij één van onze alcoholcontroles", zo begint de diender zijn verhaal.

"Wanneer leren die mensen het nou? Het valt niet goed te praten. "Aah joh, met twee biertjes achter de kiezen mag ik toch gewoon rijden?" of "ach, ik dacht ik voel me nog prima dus ik kan heus wel rijden!" Nee, nee en nogmaals nee, zo werkt het dus niet!"

"Per mens en per moment van de dag verschilt het hoeveel alcohol je wettelijk mag hebben genuttigd om alsnog te mogen rijden. Echter denken de mensen hier vaak veel te makkelijk over. Het beste is gewoon helemaal niet doen. De bekeuringen zijn erg hoog al is dat wel het laatste waar je je zorgen over moet maken."

"Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje en er is nog nooit iemand geweest die had gedacht dat hij/zij zelf zo'n ernstig ongeluk zou krijgen die nacht. Het gebeurt altijd onverwacht maar het belangrijkste is... het gebeurt. En de slachtoffers en nabestaanden blijven achter met een onacceptabel verhaal en de daaruit voortvloeiende consequenties."

"Dus denk voortaan twee keer na voordat je met alcohol op achter het stuur stapt. Je brengt anderen gewoon ernstig in gevaar, ook al denk je vaak zelf dat dat niet op jou van toepassing is", zo besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant