Afbeelding

Swingend je hersenen aanscherpen 

Algemeen 47 keer gelezen

ADVERTENTIE - Marjan de Kleijn en Odette Groenheide zijn bekend van hun praktijk Oefentherapie Oostland gevestigd aan de Koperslager 7 in Nootdorp. Odette is bij velen ook bekend van dansstudio Turning Point.

RGM (de Ronnie Gardiner Methode dus) is een unieke mentale training voor mensen vanaf ongeveer 55 jaar. Eentje die nu eens NIET ontwikkeld is door een witte jas, maar door een succesvolle jazz drummer.

De methode maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel. Deelnemers aan de eerste groepen zijn enthousiast. Zij geven aan dat hun concentratievermogen, coördinatie, denksnelheid en motorische vaardigheden zijn verbeterd.

RGM benadert hersenen vanuit een totaal onverwachte invalshoek. Met muziek en ritme activeer je je zintuigen en je linker- en rechter hersenhelft om effectiever samen te werken. En dat stimuleert de aanleg van nieuwe netwerken. De achterliggende gedachte komt voort uit wat wetenschappelijk bekend is over de plasticiteit van het brein.

"Zet het brein in beweging is ons motto", aldus Odette en Marjan. "RGM is zowel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson, hersenletsel en burn-out, als voor mensen die op een vrolijke manier de hersens willen uitdagen. Er zijn zelfs verschillende echtparen die de cursus samen volgen."


Maandag 14 december om 15.30 uur bent u van harte welkom in Nootdorp bij de gratis open les RGM. Deze wordt gegeven in Nové in de Dorpsstraat 13 in Nootdorp

Vrijdag 18 december om 10:00 uur bent u van harte welkom in Pijnacker bij de gratis open les RGM. Deze wordt gegeven in de Viergang aan de Sportlaan 1B in Pijnacker.


Aanmelden is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld. Dit kan via 015 – 2512019 of oefentherapieoostland@gmail.com

Uit de krant