Ook doelman Duijvestijn kon tijdens de penaltyserie niet voorkomen dat zijn ploeg werd uitgeschakeld.

Bekeravontuur Oliveo eindigt in Rozenburg

Sport 73 keer gelezen

Pijnacker - Oliveo trad afgelopen weekend, voor de verandering aan op zaterdag. Hoewel de Pijnackenaren gewend zijn om op zondag te spelen, werd er op zaterdag afgetrapt doordat de KNVB zaterdag- en zondag teams in één koker stopt bij de bekerloting. Onder de rook van de Europoort werd er om 17:00 afgetrapt in Rozenburg waar de toegestroomde supporters Oliveo zagen domineren.

Vanaf het beginsignaal was het wachten op een Pijnackers doelpunt. Na wat Pijnackerse speldenprikjes raakte Voois rond de 20ste minuut voor het eerst het vijandige metaal. Zijn inzet van dichtbij spatte uiteen op de lat. Van der Pol kon even later vrij op de keeper aflopen maar verzuimde te scoren. Rozenburg stelde weinig tegenover de Pijnackerse dadendrang. Enkele spaarzame counters werden in de kiem gesmoord. Nadat Kleij nog tweemaal van rand zestien mocht uithalen maar geen doel trof, floot de leidsman voor rust.

De spaarlampen boven het veld van Rozenburg werden ingeschakeld voor de tweede helft, waar Oliveo weer uit de startblokken schoot. Enkele goede kansen waren echter niet besteed aan de voorwaartsen. Hierna volgde een rommelige fase waarin Rozenburg meer opportunistisch ging spelen maar slechts tot wat voorzetten kwam en waarin Oliveo (ongeveer zes keer) vergat te scoren. Voois raakte andermaal de lat door vanaf de zijkant in te schieten en nadat de Pijnackenaren ook de paal nog raakten en enkele drie-tegen-één situaties niet tot doelpunt wisten te promoveren was het tijd voor strafschoppen. De brilstand was niet van het scorebord verdwenen, een wonder gezien het aantal 100% kansen voor de uitploeg.

De keeper van Rozenburg trok de goede lijn door tijdens de strafschoppenserie. Oliveo mikte tweemaal niet goed en Rozenburg deed dit maar één verkeerd keer. Eindstand: 4-3 voor de thuisploeg na strafschoppen.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer (Van Hagen), Van Wichen, Luscuere, Paanakker, Vloemans, Voois, Van der Pol (Jansen), Kleij.