Bentvelzen kreeg het al vroeg in het seizoen op z'n heupen, hij scoorde drie maal.
VIDEO

Oliveo toont ambities tijdens eerste competitieduel

Sport 86 keer gelezen

Nadat de Pijnackerse equipe eerste werd in de bekerpoule stond zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Oliveo, dat in zondagcompetitie 3C voornamelijk Rotterdams georiënteerde verenigingen treft, was vastberaden om de seizoensstart van vorig jaar te overtreffen in puntenaantal. Toen verzamelde de mannen van trainer De Mooij slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden. Deze verloren punten kwam het team uiteindelijk tekort voor het kampioenschap. Scherpte geboden dus, tegen NOC Kralingen.

En scherpte werd er geboden. Binnen no-time werd NOC Kralingen getrakteerd op meerdere doelrijpe aanvallen van Oliveo. Wessel Kleij was de eerste die scoorde. Nadat de doelman van Kralingen in eerste instantie nog redding kon brengen was de intikker van Kleij hem te machtig. Even later breidde Niels Bentvelzen de score uit met een fantastische goal. Kleij en tweemaal Bentvelzen, die daarmee zijn hattrick voor rust al binnen had, zorgden voor een 5-0 ruststand op Sportpark de Groene Wijdte. NOC Kralingen had niets in te brengen en moest zich beperken tot verdedigen. Oliveo liet na om de score nog verder uit te breiden. Eenrichtingsverkeer dus in Pijnacker.

Na rust gooide Kralingen de schroom van zich af en er werd getracht Oliveo vast te zetten op eigen helft. Dit lukte mondjesmaat. De Rotterdamse ploeg ging wat meer opportunistisch spelen wat tweemaal gevaar opleverde. Doelman Duijvestijn inclusief verdediging stond goed op te letten waardoor twee lage inzetten van de Kralingers geen doel troffen.
Uiteindelijk deed alleen Robin Hoogland nog een duit in het zakje. Met zijn eerste seizoenstreffer bracht hij de eindstand op 6-0 en dat was gezien het spelbeeld zeker niet geflatteerd.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer (Jansen), Leon Woutersen, Milolaza, Paanakker (Den Hoed), Luscuere, Bentvelzen, Hoogland, Kleij (Luuk Woutersen)