Onlangs viel de politie twee shoarmazaken aan de Oostlaan in Pijnacker binnen. Foto: Martijn Mastenbroek
Onlangs viel de politie twee shoarmazaken aan de Oostlaan in Pijnacker binnen. Foto: Martijn Mastenbroek

Shemona en ParsXpress sowieso tot en met vrijdag nog gesloten

Actueel 160 keer gelezen

Pijnacker - Shemona en ParsXpress op de Oostlaan in Pijnacker blijven nog gesloten tot en met vrijdag 3 juli. De shoarmazaken werden onlangs gesloten op last van de burgemeester nadat bij een klant een grote hoeveelheid drugs was aangetroffen.

"Uiterlijk vrijdag zal de burgemeester een besluit nemen over een langere sluiting van de horeca-inrichtingen", zo zegt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp tegenover Telstar Online.

Bananenbakker stopt
Tijdens de integrale horecacontrole werd ook een bananenbakkerij op bedrijvenpark de Boezem ontmanteld: "Het bedrijf op de Ambachtsweg heeft zelf besloten de bedrijfsvoering te staken en heeft het pand verlaten", zo weet de zegsvrouw.

Guyter op gesprek
De gemeente reageert desgevraagd ook op de vechtpartij afgelopen weekend bij café de Guyter in de Stationsstraat. Het café wordt niet gesloten, maar de gemeente wil wel met de eigenaar het incident gaan bespreken. 

"In onze handhavingsstrategie horeca is bepaald dat de burgemeester over kan gaan tot sluiting bij geweld in een horeca-inrichting. In dat geval is er sprake van een ernstige verstoring van de openbare orde die noopt tot onmiddellijke sluiting. Bij de Guyter gaat het om een incident en zijn er geen andere omstandigheden waardoor er sprake is van dreiging voor de openbare orde. Wij zullen met de eigenaar om tafel gaan zitten om het incident te bespreken", aldus de woordvoerster.

Veiligheid braderie
Tot slot heeft Telstar Online vragen gesteld waarom Slijterij en partyservice de Helm aan de Kerkweg dit jaar tijdens de braderie geen terrasje mocht plaatsen voor de winkel. "In de evenementenvergunning is geen kraam bij de slijterij vergund. De reden hiervoor is dat het deel waar slijterij Van der Helm is gesitueerd vrij moest blijven in verband met de parkeergarage", zo verklaart de woordvoerster.

Echte Pijnackernaren fronzen nu natuurlijk de wenkbrauwen, want er ligt voor de prachtige winkel van Rob en Marian een gigantische stoep, waar het naastgelegen Gyrosland zelfs een standaard terras heeft opgebouwd. Deze ambtelijke misser wordt volgend jaar hopelijk goed gemaakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant