Afbeelding

't Speeltoneel speelt 'Onvoltooid Verleden Tijd'

Algemeen 72 keer gelezen

ADVERTENTIE - Na het hilarische 'Slecht Speel Goed' komt 't Speeltoneel nu met de indringende voorstelling 'Onvoltooid Verleden Tijd'. Deze wordt gespeeld op 12, 13 en 14 juni in het Parochiehuis te Pijnacker. 

In 'Onvoltooid Verleden Tijd' komt een groep oud-klasgenoten elkaar weer tegen op een reünie. In de vijf jaar na hun eindexamen is er veel veranderd, maar door het weerzien herleven oude patronen. Voor de een was de middelbare school een groot feest, de ander wil die tijd het liefst vergeten. De confrontatie met het verleden leidt hoe dan ook tot heftige emoties.

Het stuk speelt zich af op de reünie. Het weerzien leidt tot verrassingen, ongemakkelijke situaties en oud zeer dat boven komt drijven. Hoe liggen de verhoudingen nu? Wie heeft zijn dromen waargemaakt en wie niet? Is iedereen hetzelfde gebleven, of zijn ze juist veranderd? Door middel van flashbacks komt het publiek erachter wat er in de afgelopen jaren is gebeurd. En dan blijkt dat niet iedereen op de reünie zijn ware gezicht laat zien.

'Onvoltooid Verleden Tijd' is een volwassen stuk over liefde, dromen, tegenslag, afhankelijkheid, bedrog, haat, keuzes, succes en spijt. Kortom, over het leven. Het leven van mensen die elkaar misschien wel meer getekend hebben dan ze zouden willen. Die realisatie zorgt voor een explosie van emoties.

Dit stuk heeft een gouden randje. Het is namelijk de 100e productie van 't Speeltoneel en wordt gespeeld in een jubileumjaar. Het is 30 jaar geleden dat de Pijnackerse toneelvereniging werd (her)opgericht. Wat begon als een klein groepje enthousiastelingen, is uitgegroeid tot een van de grootste toneelverenigingen van het land. 't Speeltoneel kent nu meer leden dan ooit en blijft maar groeien. 'Onvoltooid Verleden Tijd' wordt geregisseerd door Cas Buntenbach, voor wie dit zijn regiedebuut is, en de ervaren Jeroen Lafeber. Zij baseerden het script op scènes die de spelers improviseerden.

Kun je eigenlijk echt veranderen? En wat gebeurt er dan als je weer oog in oog staat met je verleden? U ziet het in de 100e productie van 't Speeltoneel. 'Onvoltooid Verleden Tijd' wordt op 12, 13 en 14 juni gespeeld door de volwassenengroep 1v in het Parochiehuis te Pijnacker. Reserveren kan via www.speeltoneel.nl. Kaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf €7,-. Wees er snel bij, want deze indrukwekkende voorstelling wilt u niet missen!    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant