Afbeelding

60 seconden op het internet

Algemeen 77 keer gelezen

ADVERTENTIE - Via onze website volgen dagelijks duizenden mensen het lokale nieuws en op het Marktplein worden al jaren vele spullen verkocht en gekocht. Dat het internet een steeds belangrijkere rol speelt in ons dagelijks leven en dat we met zijn allen veel tijd online spenderen, is geen nieuws. Maar wat doen we dan allemaal wanneer we online zijn? Onlangs onderzocht Qmee.com wat er in één minuut eigenlijk allemaal gebeurt op internet. Dat leverde fascinerende cijfers op, die vervolgens in een infographic gezet werden. Ook vorig jaar werd er zo´n infographic gemaakt, waardoor we in één oogopslag kunnen zien wat er de afgelopen tijd veranderd is.

Wat doen we allemaal online?
In de infographic zijn onze online activiteiten verdeeld in thema´s. Hoofdzakelijk zijn dit bepaalde websites of apps waar we gebruik van maken, zoals YouTube, Facebook, Skype, Google en Twitter. Daarnaast worden in de infographic meer algemene cijfers weergegeven, zoals hoeveel e-mails we versturen, hoeveel nieuwe websites er ontstaan en hoeveel nieuwe internetdomeinen er geregistreerd worden. Hoewel we allemaal wel kunnen inschatten dat de wereldwijde cijfers hoog oplopen - met zoveel mensen die zoveel tijd op het internet doorbrengen - zijn de statistieken toch indrukwekkend. Wist je bijvoorbeeld dat er per minuut meer dan 5 miljoen YouTube filmpjes bekeken worden, dat er 293.000 statusupdates op Facebook gepost worden en dat men gezamenlijk 67.000 foto´s op Instagram zet?

Wat is er veranderd?
De ontwikkelingen op het internet gaan razendsnel. Waar in de ene week niemand nog van een bepaalde website of app gehoord heeft, kan deze in de week erna mateloos populair zijn. Het is dan ook niet vreemd dat er verschuivingen plaatsvinden tussen de populariteit van de verschillende kanalen en dat er bovendien steeds nieuwe kanalen bij komen. Door de statistieken van 2013 naast die van 2014 te leggen, kunnen we goed zien welke verschuivingen er het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden als het gaat om onze online activiteiten.

Een opvallende verandering ten opzichte van vorig jaar is dat het aantal e-mails dat per minuut verstuurd wordt, gedaald is. Waar we in 2013 nog 204 miljoen e-mails per minuut verstuurden, zijn dat er nu ´slechts` 138.8 miljoen. Uit de infographics blijkt ook dat de populariteit van zoeken op Google nog altijd toeneemt; vorig jaar werden in 60 seconden 2 miljoen zoekopdrachten gegeven en dit jaar zijn dat er 2.66 miljoen. Verder is ook het gebruik van Twitter, Snapchat en Wordpress toegenomen.

Er zijn echter ook stabielere cijfers waar te nemen. Zo is het aantal nieuwe websites en het aantal domeinnaamregistraties per minuut ongeveer gelijk gebleven. In 2013 kwamen er iedere 60 seconden maar liefst 571 nieuwe websites bij en dat is ook dit jaar nog het geval. Deze hoge aantallen hebben waarschijnlijk onder meer te maken met het feit dat het bouwen van een eigen website tegenwoordig vrij eenvoudig is. Bij bedrijven zoals Strato kun je bijvoorbeeld een sitebuilder gebruiken, waarmee je ook zonder veel technische kennis een website kunt maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant