Angela Huizer:
Angela Huizer: "Ik wil alleen maar mooie, kloppende foto’s afleveren."

Fotografie is Angela's grote passie

Actueel 232 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De achttienjarige Angela Huizer heeft een grote passie: fotografie. Ze volgt een particuliere opleiding aan de fotovakschool in Rotterdam. Haar droom is om later bij een toonaangevend modetijdschrift als Vogue aan de slag te gaan.

Namens Telstar fotografeerde ze de winnares van Dorps got Talent, Cher Kosterman. Een uitdagende opdracht met veel vrijheid.

Angela kreeg haar eerste camera op haar veertiende verjaardag. Een Canon 55D. “In die tijd kwamen de spiegelreflexcamera’s op de markt. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie en alles wat daar bij komt kijken”, vertelt Angela. “Als ik video’s terugkijk van vroeger, zie ik mezelf meer dan eens met een camera in de weer. Altijd bezig en vooral enorm nieuwsgierig. Het zat er al vroeg in.”

Opleiding
Na het VMBO, heeft Angela een tijd nagedacht wat ze nou precies wilde. Uiteindelijk koos ze voor de fotografieopleiding aan de fotovakschool in Rotterdam. Angela’s opleiding duurt drie jaar: “Het eerste jaar krijg je voornamelijk veel basiskennis. Basistechnieken en bijvoorbeeld alle facetten van digitale fotografie. Veel was mij al bekend, maar toch blijf je leren. Daarnaast werk je aan een portfolio en bouw je aan je eigen fotografische stijl.” De andere twee jaar loop je voornamelijk veel stage en voer je opdrachten uit, vertelt ze: “Dan ga je op pad. Nu moet ik een opdracht uitvoeren in het stadspark Rotterdam.”

Vogue
Angela richt zich op dit moment vooral op portretten en modefotografie. Vooral dat laatste vindt ze ontzettend gaaf. “Een compleet plaatje schieten in de stijl van Vogue. Het liefst zou ik later ook willen werken bij een modeblad. In Nederland of het buitenland, dat maakt mij niet uit”, zegt ze vastberaden. Een eigen stijl heeft Angela al ontwikkeld, alhoewel ze daar zelf bescheiden over is. Haar ouders en docenten vinden Angela’s stijl abstract: “Alles klopt aan de foto, zeggen ze dan. Ik ben ook wel een tikkeltje perfectionistisch. Ik wil alleen maar mooie, kloppende foto’s afleveren.”

Klus?
Heb je een leuke klus voor deze jonge, ambitieuze fotografe? Schroom dan zeker niet om te bellen. Angela heeft al meerdere klussen voor kledingwinkels verricht en schiet met alle liefde portretten. Mail naar: angela.mh@live.nl. Of bekijk haar website en Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant