Fabéré helpt al jaren mensen met albinisme in Burkina Faso.
Fabéré helpt al jaren mensen met albinisme in Burkina Faso.

Hardlopen voor albinisme in Afrika

Actueel 151 keer gelezen

Nootdorp - Zes studenten van Hogeschool Leiden organiseren op zondag 26 oktober 2014 een speciale Dobbeloop bij de Nootdorpse IJsclub. De maandelijkse Dobbeloop zal deze editie in het teken staan van kleur, omdat iedereen gelijk is. De opbrengst van de Gekleurde Dobbeloop gaat naar het goede doel.

Studenten van Hogeschool Leiden organiseren in samenwerking met de Nootdorpse IJsclub een speciale Dobbeloop. Op zondag 26 oktober 2014 staat de maandelijkse Dobbeloop in het teken van kleur. Alle deelnemers mogen in gekleurde kleding komen. Onder andere confetti, ballonnen en muziek zullen zorgen voor een kleurrijke dag. Vanaf 10.00 uur kunnen de hardlopers zich inschrijven bij de start aan Oudeweg 74 in Nootdorp.

Doel
Het doel van dit evenement is om geld op te halen voor een auto voor pionier Fabéré. Fabéré is één van de lokale mensen die non-profitorganisatie oneMen steunt. Fabéré helpt mensen met albinisme in Burkina Faso die gediscrimeerd worden. Daarnaast hebben zij een huid die erg gevoelig is voor de zon. Zonder bescherming kan hen dat fataal worden. Fabéré helpt al jaren mensen met albinisme in Burkina Faso. Om mensen met albinisme in afgelegen gebieden te kunnen helpen, heeft hij een terreinwagen nodig. Daar willen de studenten, in samenwerking met de Nootdorpse IJsclub, voor zorgen.

Praktische informatie
Het inschrijfgeld voor de kinderloop is 1,50 euro. Voor de overige afstanden bedraagt dit 2 euro. De opbrengst gaat volledig naar de organisatie oneMen, die zorgt voor de auto voor Fabéré. Iedereen is uitgenodigd om in gekleurde kleding te komen. De afstanden zijn: 3,3 km; 5 km; 10 km en 15 km. Deze starten om 11.00 uur. Er is ook een kinderloop van 750 meter en 1,5 km. Deze starten om 10.45 uur.

Het evenement
De start is aan Oudeweg 74 (achter de molen) tussen Pijnacker en Nootdorp. Naast het hardloopevenement vinden er nog genoeg andere activiteiten plaats. Er is de hele dag muziek aanwezig en er is zelfs een loterij. Ook zijn er Oudhollandse spelletjes en is er een springkussen. Deze activiteiten vinden plaats op het terrein van de Nootdorpse IJsclub.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant