Afbeelding

Politie sluit misdrijf 'tante Riet' uit

Actueel 93 keer gelezen

Delft - De politie meldde zondag dat uit sectie is gebleken dat de gisteren aan het Vrederustpad aangetroffen Riet van Veldhoven-Van Velzen, niet om het leven is gekomen door een misdrijf.

Vandaag werd ook bekend dat haar fiets is aangetroffen in de omgeving van de vindplek, in een fietsenstalling. Riet van Veldhoven-Van Velzen werd sinds eind april vermist na een fietstocht naar haar huisarts. Ondanks een intensieve zoektocht in het recreatiegebied werd de vrouw, maar ook haar fiets niet gevonden. Een wandelaar vond gisteren tijdens het zoeken naar paddenstoelen het lichaam van de 77-jarige vrouw.

Na de eerste opluchting over de vondst van 'tante Riet' en daarmee een einde aan een onzekere periode voor familie en nabestaanden, vindt een aantal Delftenaren het maar een "vreemd verhaal", zo blijkt uit vele reacties op onder andere de facebookpagina van de website district8.net. Er is immers met man en macht gezocht in het gebied en veelvuldig aandacht gevraagd voor de zaak in de media. Hoe kan het dan dat de vrouw en haar fiets niet eerder zijn gevonden?

"Het is wel een vreemd verhaal. Waar is ze dan inderdaad al die maanden geweest?! En zo vreemd, nergens is haar fiets. En nu is die ook opeens terecht. Terwijl volgens mij een groot deel van Delft echt uit keek naar haar", zo schrijft Carmen Schuwer. Op Telstar Online schrijft Carla Meijer: "De plaats van vinden vind ik bijzonder, daar ik daar elke dag met mijn hond loopt die tevens ook nog eens altijd dwars door de struiken en bosjes loopt te speuren. Groot vraagteken voor mij!"

De Delftse politie is na sectie door het NFI stellig: "De Delftse Riet van Veldhoven-Van Velzen is niet door een misdrijf om het leven gekomen", zo laat men zondag in een persbericht weten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant