Afbeelding

Micha de Winter bij vijftigjarig SKOP

Actueel 68 keer gelezen

De Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker (SKOP) bestaat deze week vijftig jaar. Op 8 oktober 1963 is de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker opgericht om het beheer van de twee parochiescholen Joseph- en Mariaschool over te nemen van het RK-kerkbestuur. Inmiddels telt de SKOP vijf bloeiende scholen.

In het kader van het vijftigjarig bestaan is professor Micha de Winter maandag 14 oktober in Pijnacker voor een lezing over onderwijs en opvoeding. Hij is hoogleraar maatschappelijke opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit van Utrecht en lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Zijn laatste boek heet: “Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding”. Een typerende titel voor een pedagoog, die gelooft dat onderwijs en opvoeding in hoge mate bepalen in wat voor samenleving we leven.

Micha de Winter is intensief betrokken bij de Vreedzame School, een lesprogramma rondom democratische vaardigheden en sociale competenties. Zijn activiteiten richten zich vooral op het snijvlak van onderwijs en opvoeding en dat is ook het raakvlak tussen ouders en school. Het leek ons daarom een goede gedachte Micha de Winter uit te nodigen u als ouders mee te nemen in zijn visie op onderwijs en opvoeding en daarbij op prikkelende wijze een aantal zaken aan de orde te stellen.

De avond is in de aula van het Stanislascollege Pijnacker aan de Sportlaan en begint om 20.00 uur. De ouders van de leerlingen van de SKOP-scholen zijn uitgenodigd, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis! Vooraf even een berichtje naar info@skoppijnacker.nl wordt op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant