Afbeelding

De buurtbus blijft rijden

Actueel 22 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Stadsgewest Haaglanden blijft de komende jaren de buurtbus tussen Nootdorp en Pijnacker financieren, in ieder geval tot 2017. Hiermee houdt de gemeente naast de RandstadRail een tweede OV verbinding tussen Pijnacker en Nootdorp.

Wethouder José van Egmond is erg verheugd over het besluit: “Dankzij de financiering van het stadsgewest kunnen we de komende jaren door met de buurtbus. We hebben ons als gemeente sterk gemaakt om de bereikbaarheid binnen onze gemeente te garanderen. Het is super dat dat is gelukt. Het voelt ontzettend goed om een initiatief als dit in de gemeente te hebben waarvoor veel vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten. Want ook dankzij hen hebben we een buurtbus.”

De buurtbus, een begrip
Al sinds jaar en dag rijdt er een buurtbus tussen Pijnacker via Oude Leede naar Delfgauw. In 2011 is buslijn 61 tussen Pijnacker en Nootdorp wegens te weinig passagiers door het stadsgewest wegbezuinigd. Om toch een tweede OV verbinding tussen Pijnacker en Nootdorp te behouden, is destijds met stadsgewest Haaglanden, de buurtbus vereniging, Veolia en de gemeente afgesproken dat de buurtbus vereniging een tweede busje mag rijden op het voormalige traject van buslijn 61.

Voldoende gebruikers
Ook is afgesproken dat dit busje jaarlijks minimaal vijfduizend passagiers moet hebben voor behoud van financiering vanuit Haaglanden. Uit de afgelopen jaren blijkt dat de buurtbus echter jaarlijks zo’n 4500 passagiers heeft. De gemeente heeft hier iets op gevonden. José van Egmond: “De gemeente gaat nu onderzoeken of de buurtbus ook in te zetten is voor een deel van de mensen die gebruik maakt van de regiotaxi. We verwachten dan dat het aantal passagiers in de regiotaxi afneemt en in de buurtbus toeneemt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant