Afbeelding

Bekentenis schennispleger

Actueel 61 keer gelezen

Nootdorp - De 20-jarige Hagenaar die donderdag 26 september werd aangehouden, heeft vandaag bij de rechter-commissaris een volledige bekentenis afgelegd over de twee feiten waar hij voor werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de man voor twee weken in bewaring gesteld.

De 20-jarige man wordt verdacht van een manier van seksueel binnendringen bij een vrouw op 29 juli en van aanranding van een andere vrouw op 4 augustus. Dit alles gebeurde in de omgeving van de Dobbeplas.

De man wordt ook verdacht van een serie schennisplegingen: in de periode juni tot en met september ontving de politie meerdere aangiften en meldingen van mensen die in de omgeving van de Dobbeplas een jongen hadden gezien die onzedelijke handelingen bij zichzelf pleegde en zijn geslachtsdeel liet zien. Deze feiten heeft de man ook bekend.

Agenten in burger
In de omgeving van de Dobbeplas werd sinds de meldingen extra gesurveilleerd door agenten in zowel uniform als in burger. Bij meldingen werd ook vanuit de politiehelikopter ondersteuning verleend. Sinds vorige week maandag werd er elke avond door agenten waaronder ook medewerkers van het observatieteam (OT) en medewerkers van Levende Have te paard en met hond gesurveilleerd en gepost in het park rond de Dobbeplas om informatie te vergaren over de dader en om in geval van een heterdaadsituatie de pakkans aanmerkelijk te vergroten.

Aanhouding verdachte
Postende agenten zagen donderdagavond om 21:00 uur een jongeman fietsen over de Dwarskade. Hij voldeed volledig aan het signalement dat de politie al eerder verspreidde en reed op een zwarte omafiets. De man werd direct door de agenten staande gehouden en zijn persoonsgegevens werden gecontroleerd. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten tot aanhouding van de verdachte op verdenking van eerder genoemde feiten. Aansluitend vond er een doorzoeking van zijn woning plaats waarbij een aantal voor het onderzoek van belang zijnde goederen in beslag werden genomen.

Verdachte niet man die door tipgevers werd genoemd
De nu aangehouden verdachte is op geen enkele wijze in het onderzoek naar voren gekomen als mogelijke verdachte. Hij is dus niet de man die eerder door enkele tipgevers als dader werd aangemerkt. Sommige tips werden via social media gedaan, waarbij een foto werd toegevoegd van een mogelijke verdachte. Dit is niet de man die nu is aangehouden en een bekentenis heeft afgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant