Waar passen windmolens?
Waar passen windmolens?

Bijeenkomst windenergie

Actueel 36 keer gelezen

De gemeente organiseert dinsdag 5 maart een openbare bijeenkomst over windenergie waarbij kenners, leken, voorstanders en tegenstanders welkom zijn en met elkaar van gedachten gaan wisselen.

Windenergie is één van de alternatieve energiebronnen die mogelijk kan bijdragen aan een energie neutrale gemeente. Tijdens een bijeenkomst over windenergie bespreekt de gemeente een onderzoek naar mogelijke locaties.

Eind 2012 heeft een extern bureau onderzoek gedaan naar mogelijk geschikte locaties voor windmolens. Het hele gemeentelijk grondgebied is hiervoor geïnventariseerd. Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere locaties in onze gemeente voor windenergie in aanmerking kunnen komen. Op de website vindt u het onderzoeksrapport. Kijk op www.pijnacker-nootdorp.nl/windenergie.

Een keuze voor windenergie of voor locaties is nu nog niet gemaakt. De input van de bijeenkomst van 5 maart wordt benut bij het maken van afwegingen en keuzes bij de ruimtelijke structuurvisie, waarin windenergie ook een onderwerp is. Bij de behandeling van de structuurvisie neemt de raad uiteindelijk een besluit over windenergie in de gemeente.

Tijdens de themabijeenkomst Windenergie wil de gemeente in kaart brengen wat de feiten zijn rond windenergie en welke opvattingen hierover in de gemeente leven. Het locatie-onderzoek windenergie wordt gepresenteerd en vervolgens is een forumdiscussie, waarbij aanwezigen in de zaal worden betrokken.

De bijeenkomst is om 20.00 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker. Inloop vanaf 19.30 uur. Graag aanmelden bij het bedrijfsbureau van de afdeling Beleid per mail via BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch via 14 015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant