Govert Veldhuijzen in een zaal vol met boze ondernemers.
Govert Veldhuijzen in een zaal vol met boze ondernemers.

Meerderheid fracties tegen Bleizo

Actueel 34 keer gelezen

Den Haag - Woedende ondernemers uit de hele regio togen gisteravond naar het Provinciehuis in Den Haag waar het debat rond de komst van het outletcenter Bleizo werd besproken. Ook een delegatie winkeliers uit Pijnacker-Nootdorp was aanwezig.

De komst van 20.000 vierkante meter shopping centre tussen Zoetermeer en Bleiswijk is een ‘economische ramp’, zo zei de woordvoerder van de winkeliersvereniging Dorpsstraat uit Zoetermeer. Burgemeester Aptroot zei dat hij juist kansen ziet en wil investeren in de centra om deze aantrekkelijk te houden. Danny Doesburg van de winkeliersvereniging Berkel zei het vertrouwen in de lokale politie helemaal te hebben verloren en richtte zich emotioneel tot de Statenfracties: “Door de komst van Bleizo loopt de omzet terug van vier tot misschien wel tien procent”. Gedeputeerde Govert Veldhuijzen gaf eerder groen licht voor het project.

Opvallend genoeg blijkt na een eerste peiling dat een meerderheid van de fracties tegen de komst van Bleizo is, zelfs onder voorwaarden van de Provincie. De uitslag van de stemming: 17 voor, 25 tegen (waaronder CDA, SP en PvdA), 13 nog geen stellingname (PVV, 50Plus en CU/SGP); 28 is een meerderheid. Provinciale Staten neemt op 12 december een besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant