Amarins Komduur vergelijkt impact Bleizo met de Efteling in Kaatsheuvel.
Amarins Komduur vergelijkt impact Bleizo met de Efteling in Kaatsheuvel.

PvdA vergelijkt Bleizo met impact Efteling

Actueel 132 keer gelezen

EFTELING-INCIDENT VIDEO Raadslid Frank van Kuppeveld (CDA) heeft voorafgaand aan de Commissie Bestuur van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, het idee geopperd om de actuele situatie rondom het toekomstig Outlet Center Bleizo te bespreken. Gedeputeerde Staten ging deze week akkoord met de plannen.

Raadslid Amarins Komduur van de PvdA interrumpeerde meteen en gaf aan de relevantie van het gesprek niet te zien. Ze deed een opmerkelijke uitspraak: “We kunnen het ook hebben over de Efteling in Brabant en de invloed op de recreatieve industrie hier, maar hoe relevant is het?”, aldus Komduur. Die tevens refereerde dat ‘niet echt’ is gebleken dat het beoogde superwinkelcentrum tussen Zoetermeer en Bleiswijk impact heeft op de lokale winkeliers.

Meerdere ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp hebben zich inmiddels gemeld op onze redactie omdat zij zich wel degelijk grote zorgen maken over de komst van de Outlet en dit als een bedreiging zien. Deze middenstanders komen binnenkort aan het woord op Telstar Online.

Gisteren gaf de Provincie Zuid-Holland groen licht voor de komst voor 20.000 vierkante meter shopping center. Het levert naar verwachting meer dan 4 miljoen bezoekers op, een splinternieuw station en 700 arbeidsplaatsen. Als het aan de investeerders ligt opent Factory Outlet Bleizo in 2016 al haar deuren. Ook de PvdA Lansingerland is groot voorstander, zo zei fractievoorzitter Gerard Bovens vorige maand in TelstarTV.

Update 20.51 uur
Het is onderling alweer opgelost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant