Afbeelding

Ellen kanshebber Gouden pepernoot

Actueel 66 keer gelezen

Pijnacker - De Sint zit nog op de stoomboot, maar de in Pijnacker geboren en getogen kinderboekenschrijfster, Ellen de Roos, bivakkeert al tussen de (gouden) pepernoten. De website, oversinterklaas.nl die bij haar boek 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas' hoort is genomineerd voor een Gouden Pepernoot.

Twee jaar geleden debuteerde Ellen met het prachtige Sinterklaasboek. Een vraag- en antwoordboek over het leven van de Sint, de Pieten, de cultuur, het leven in Spanje en Nederland, snoepgoed en nog veel meer. In Pijnacker kwam ze naar Boekhandel Van Atten om haar boek te promoten.

Het boek is een succes maar nu ook de website? Maar wat is de Gouden Pepernoot?
"De Stichting de Gouden Pepernoot wil de Sinterklaascultuur hoog houden in Nederland," legt ze uit. "En daar doen ze van alles voor, onder andere een verkiezing. En wij zijn genomineerd voor onze website."

Is dat niet apart?
"Ja, dat klinkt raar hè? Helaas is er geen categorie voor boeken. Ons boek is natuurlijk het belangrijkste, maar we zijn wel supertrots op deze nominatie. Andere kanshebbers zijn ondere andere die van het Sinterklaasjournaal en de Club van Sinterklaas. Dat zijn niet zomaar sites. Onze website is in de stijl van het boek en er zijn kleurplaten en kookrecepten te downloaden. Ook handig zijn de werkbladen voor BSO en meesters en juffen. Zo stimuleren we het gebruik van het boek in de klas/en na school. We hebben immers de missie dat heel Nederland het zelfde verhaal inzet en stimuleren ook dat kinderen iets meer leren over het mooie Sinterklaas-feest met al haar tradities. Ons doel met de nominatie is om de volgende ronde te halen en daar zetten we ons nu voor in."

Kunnen de Pijnackernezen nog iets betekenen?
"Jazeker!' glundert De Roos. 'Stemmen graag! Surf naar www.goudenpepernoot.nl, ga naar 'klik hier om te stemmen', scroll naar beneden, naar de paarse blokken. Kies de categorie 'website' en stem op oversinterklaas.nl. Er zijn meer categorieën om op te stemmen, maar we hopen in ieder geval op een stem voor de website van het jaar: www.oversinterklaas.nl. Een andere stem-tip heeft De Roos ook. Het lied van Hippepiet is lekker vrolijk."

En tot wanneer?
"Dat is wel handig om te weten! Iedereen kan stemmen tot 24 november. De uitslag voor de volgende ronde is de 25e. Alvast enorm bedankt!'

De Gouden Pepernoot is in 2011 voor de eerste maal uitgereikt en is een award voor mensen die zich op een bijzondere wijze inzetten om de Sinterklaastraditie in ere te houden. Dat kan in verschillende categorieën. Film, muziek, serie, talent, etc. Het Gouden Pepernootgala 2012 vindt dit jaar plaats op 06 december in Hilversum. In de vakjury zitten onder andere Fred butter, Nance Coolen, Tony Neef en Rick Hoogendoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant