Afbeelding

Handel Poolse dierentuin

Actueel 52 keer gelezen

FOTO'S Update Nootdorp - De politie hield in de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli kort na middernacht drie mannen aan op verdenking van het handelen in beschermde dieren.

Surveillerende agenten troffen op het parkeerterrein bij de Dobbeplas een voertuig met daarin hokken met 34 boom- en grondeekhoorns en drie prairiehonden. In het voertuig zaten ook twee mannen een 34-jarige man uit Pijnacker en een 37-jarige Pool. Naast het voertuig stond een tent met daarin een 21-jarige Poolse man. Het drietal is aangehouden op verdenking van de handel in de dieren.

"Het drietal verklaarde dat de dieren bestemd waren voor een dierentuin in Polen, de politie onderzoekt de zaak. De dieren zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de herkomst en bestemming van de dieren in", zo meldt een woordvoerder aan Telstar Online.

Update: "De verdachte verklaarde vandaag dat alles legaal is en dat hij dit kan aantonen, maar dit neemt niet weg dat de dieren op slechte voorzieningen en omstandigheden vervoerd worden", aldus de de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant