Afbeelding

Celstraf overvaller Duikersloot

Actueel 55 keer gelezen

Pijnacker - De man die vorig jaar november een 13-jarige jongen op de Duikersloot in Pijnacker heeft overvallen moet voor twintig maanden de cel in. Dat is de uitspraak van de rechter in Den Haag.

De maanden die hij al in voorarrest heeft gezeten worden afgetrokken van zijn straf. Daarnaast geldt voor zes maanden een zogenoemde voorwaardelijke eis. De rechtbank laat aan onze redactie weten dat de 20-jarige verdachte uit Rotterdam zich tevens verplicht onder behandeling moet laten stellen voor grensoverschrijdend gedrag. Ook krijgt hij een meldingsplicht bij de reclassering en moet hij de familie een schadevergoeding van 1172,25 euro betalen. De rechtbank gaf hem tevens een proeftijd van twee jaar.

Het slachtoffertje werd samen met zijn vriendje aangevallen op de Duikersloot bij Klapwijk. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn fiets afstaan. Ook kreeg hij rake klappen. De man werd ook verdacht van een diefstal bij Oliveo Handbal en een overval op een jonge fietser in Rotterdam. Deze zaken kon het Openbaar Ministerie echter niet hard maken.

De man werd gesnapt op camerabeelden van een tankstation aan de Klapwijkseweg. Door de media is de zaak groots aangepakt. Ook de politie zette alle mogelijke middelen in. De ouders van het slachtoffer loofde daarnaast vijfhonderd euro uit voor de gouden tip. De zaak zorgde destijds voor veel onrust in Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant