Afbeelding

Politie beëindigt wederom stagefeest

Actueel 162 keer gelezen

Pijnacker - Het feest ‘Miami to Ibiza’ dat vrijdagavond werd gehouden in jongerencentrum de Trucker is helemaal uit de hand gelopen. Het is het tweede zogenoemde ‘maatschappelijke stagefeest’ in korte tijd dat uitmondt in een vechtpartij.

De sfeer was de hele avond prima, tot even na middernacht, toen verschillende groepen jongeren elkaar troffen en de vlam in de pan sloeg. Er vielen enkele rake klappen en de politie werd gealarmeerd. Door de groep onruststokers werden ook hulptroepen aangerukt vanuit locaties buiten de gemeente. De ingehuurde beveiliging beleefde hierdoor enkele angstige momenten. Eén meisje raakte in alle consternatie gewond, maar maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Aanhouding
De politie heeft het jongerencentrum en een deel van de Stationsstraat direct ontruimd en minstens één persoon aangehouden. Ook de hondenwagen kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Rond kwart over één keerde de rust terug op het plein.

Nieuw fenomeen
Al sinds 1973 houdt de Trucker residentie in de voormalige PTT-centrale op het Stationsplein in Pijnacker. Natuurlijk is er in het verleden weleens een klap gevallen en was er zo nu en dan ergernis van de buurt als er weer eens punkband speelde en de volumeknop iets te fanatiek werd opengedraaid, maar de geweldsexplosie tijdens de “stagefeesten” is een nieuw fenomeen. Begin januari liep ook al het feest 'I’m sexy and I know it' helemaal uit de klauwen, ook een zogenoemd maatschappelijk stagefeest. 

Twijfel
Voorzitter Bas Lijster van het jongerencentrum stond er vanavond terneergeslagen bij. Hij wil niet met een vinger wijzen naar de ontwikkelaars van de maatschappelijke stages, maar twijfelt wel of zijn stichting hiermee moet doorgaan. "We hebben een leeftijd- en id-controle gehouden bij de deur, er was beveiliging, mensen kregen bandjes, maar toch ging het mis." De Trucker kent een redelijk vast publiek, maar op dit soort avonden komt er een heel nieuwe 'doelgroep' binnen.

MaS
Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage (MaS) verplicht voor alle middelbare scholieren in Nederland. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Ook de Trucker is verzocht deze stages aan te bieden. De Trucker dreigt met dit soort 'opgedrongen' activiteiten nu zijn identiteit én draagvlak te verliezen. En dat is jammer. Voor Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant