Teambuilding voor de wedstrijd. Foto: Céline Lorist
Teambuilding voor de wedstrijd. Foto: Céline Lorist

Handbaldames verslaan koploper

Sport 83 keer gelezen

Schiedam - De dames van Oliveo Handbal deden zondagmiddag 19 februari goede zaken door koploper Ventura uit Schiedam te verslaan en het in de competitie te naderen met één punt verschil. De dames lieten in de wedstrijd zien wat ze het hele jaar in brokken voorgeschoteld hadden gekregen op de trainingen. Alle stukjes pasten goed in elkaar, met name in de eerste helft.

Oliveo maakte veelvuldig gebruik van de tweede lijn met de juiste druk waardoor Sophie de Jong een aantal keer vrij voor de keepster kwam. Al was het Rianne van der Helm die de openingstreffer maakte en liet zien dat ze een basisplaats verdiend had. Ook het overzicht dat de meiden lieten zien, was er één van een mooi kaliber; elke keer wisten ze een nog vrijere speelster te vinden die op doel kon schieten. De vele mooie combinaties en snelle balwegen zetten ook Shanna Némethy een aantal keer vrij voor het doel die daar ook wel raad mee wist. De rust werd dan ook redelijk relaxed gehaald. Met de stand van 9-15 gaf coach Henny van Bemmelen toch nog de nodige dingen mee. Er moest vooral ‘met het koppie’ gespeeld worden, passief verdedigen en de balweg blokken.

Ventura dat de eerste helft geen grip kreeg op het handbalspelletje van Oliveo, greep de tweede helft de kans om terug in de wedstrijd te komen tot 15-17. Op dat moment zaten een aantal Oliveodames er lichtelijk doorheen en ging het intensieve spelletje zijn tol eisen. Gelukkig was Inge van der Ende zo sterk om te roepen: “We hebben doelpunten nodig!”, waarna ze het team op sleeptouw nam en er drie in korte tijd maakte. Dit extra zetje pepte Oliveo op om weer ontspannen te gaan ballen en de kansen te verzilveren. Toen de dames met nog een paar minuten spelen een voorsprong hadden opgebouwd van 16-24 geloofden ze er weer in en kwam de vermoeidheid eruit. In deze slotfase gaf Oliveo nog drie doelpunten weg, maar het team van Bemmel won de wedstrijd wel met een verdiende 19 -25. Scorers: Inge van der Ende 6, Sophie de Jong 6, Shanna Némethy 5, Rianne van der Helm 2, Tara van der Kleij 2, Aniek Markus 2, Monique van Winden 1 en Ingrid Bruinen 1

Top-drie
Zowel de dames als de heren hebben een plekje veroverd bij de top-drie en de komende weken zullen beide teams hun beste beentje voor moeten zetten om bovenin mee te blijven draaien.
Zaterdag 25 februari spelen de selecties thuiswedstrijden. Dames 1 speelt om 19.00 uur de derby tegen TOGB 1. Welp van de Week is Britt de Kroon. Het Amsterdamse Aristos 1 komt om 20.30 uur op bezoek voor de Heren. Kim Kegge is hier de Welp van de Week.

Handbaltalentjes
Donderdagavond 16 februari speelde een jonge HB-selectie van René en Wilma van Steenbergen een oefenwedstrijd tegen het selectieteam van de Afdeling Zuid-Holland waarin Oliveospelers Jari Boer en de beide keepers Jeroen Markus en Nick Botermans een plekje bemachtigd hebben. Zo kon het gebeuren dat Jesse Boer tegenover zijn twee jaar jongere broer Jari stond. Het werd een sportieve, gelijkopgaande strijd met mooi handbal die HT2 met 25-31 won van Oliveo.

Olympische Techniekdag
De Technische Activiteitencommissie organiseert woensdag 29 februari voor de E-, D- en C-jeugd een Techniekdag van 13.00-16.00 uur. Deze middag staat in het teken van de Olympische Spelen.
Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant