Danny Ruigrok door de verdediging. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren gooien eigen glazen in

Sport 74 keer gelezen

Den Haag - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zich zondag 29 januari een slechte dienst bewezen. In Den Haag verloor het met 31-28 van Hercules 4. Hierdoor verliest de ploeg uit Pijnacker de aansluiting met koploper SOS/Kwieksport en is het gezakt naar de derde plaats in de Regioklasse.

Oliveo speelde zijn tot nu toe slechtste wedstrijd van het seizoen. In de verdediging legde Oliveo het telkens af tegen de thuisploeg die het doel makkelijk kon vinden. In aanvallend opzicht speelde Oliveo in een te laag tempo en waren de aanvallen vaak te doorzichtig. Toch kreeg het team uit Pijnacker voldoende kansen, met name vanaf de hoeken, maar de aanvallers misten de scherpte om het de keeper van Hercules lastig te maken.

In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op en vielen de doelpunten aan beide kanten als rijpe appels. Uiteindelijk haalde Oliveo de rust met een klein verschil van 15-16. Het zou in de tweede helft toe kunnen slaan.
Terwijl in de eerste helft nog wel eens mooie combinaties te zien waren, werd er in de tweede helft te weinig samengespeeld. Te snel zocht men de individuele actie, waaruit Hercules over het algemeen als winnaar tevoorschijn kwam.

Daarnaast werden de nodige kansen gemist en ging Oliveo steeds meer tegen zichzelf spelen. Hercules had hier maling aan en ging verder met het eigen spelletje; het team uit den Haag zette regelmatig de verdediging op het verkeerde been. De thuisploeg kwam snel op voorsprong (18-17) en kon lang een kleine marge intact houden. Met een aantal fraaie doelpunten van Danny Ruigrok en Mike van Bemmelen, kwam Oliveo toch weer terug en leek bij 25-25 een ommekeer in de maak.

Een derde tijdstraf van Dennis van Bemmelen gooide echter roet in het eten. In ondertal konden de bezoekers het tij niet keren en het lukte Hercules drie keer te scoren. Bij 28-25 probeerde Oliveo met een offensieve verdediging nog snel in balbezit te komen, maar de Haagse routiniers speelden het spel slim uit en wonnen derhalve verdiend met 31-28.

Zaterdag 4 februari speelt Heren 1 om 20.30 uur thuis tegen HWC dat momenteel op de tweede plaats staat. Beide ploegen zijn gebrand op de winst; het belooft een spannende wedstrijd te worden. Max IJszenga is Welp van de Week.