Dichte verdediging Foto: Vincent Lorist

Gelijkspel voor handbaldames

Sport 28 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal waren van te voren gewaarschuwd. Ondanks de ruime overwinning bij de uitwedstrijd begin november, moest Savosa niet worden onderschat. Het team uit Barendrecht is qua spel in een stijgende lijn wat het vorige week liet zien met een overtuigende overwinning op Verburch.

Oliveo begon tegen de verwachting in niet sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op achterstand. Pas na ruim zeven minuten scoorde Sophie de Jong, 1-3. Het wilde maar niet lukken; Oliveo miste de overtuiging en de verdediging stond te passief. Na twintig minuten spelen en scores van Ingrid Bruinen en Shanna Némethy was Savosa al uitgelopen naar een voorsprong van 3-8. Het was dat Savosa de strafworpen er maar niet in kreeg, anders was het verschil nog groter geweest. Sophie benutte haar strafworp wel en Monique van Winden scoorde nog fraai vanuit de hoek. Vlak voor rust maakte Rianne van der Helm de 7-11.

Ondanks de achterstand bleef het team van coach Bemmel erin geloven dat deze pot gewonnen kon worden. Men moest vertrouwen hebben in elkaar. Ingrid scoorde binnen een minuut de 8-11, maar het duurde daarna zes minuten voordat Sophie voor Oliveo scoorde. Savosa kon geen druk blijven zetten en het lukte hen niet het spel van de eerste helft door te zetten. Ondanks dat de bezoekers twee strafworpen misten, gingen de laatste drie strafworpen er wel in. Oliveo kroop langzaam dichterbij. De laatste tien minuten waren zeker voor Oliveo, dat het tempo hoog probeerde te houden. In de 26ste minuut maakte Ingrid de gelijkmaker, 18-18. Deze werd gevolgd door een doelpunt van Aniek Markus. Helaas kon Oliveo de voorsprong maar een halve minuut vasthouden en maakte Savosa het vlak voor tijd weer gelijk. Het werd 19-19.

Beide partijen konden blij zijn om toch nog met een punt naar huis te gaan. Welp van de Week Tjitske Jurgens beleefde een leuke avond. Zondag 29 januari bezoekt Oliveo het Haagse Hermes. De wedstrijd begint al om 11.00 uur. Scorers: Sophie de Jong 5, Shanna Némethy 5, Ingrid Bruinen 3, Rianne van der Helm 3, Aniek Markus 2 en Monique van Winden 1.