Afbeelding

Komst ijsbaan op losse schroeven

Actueel 165 keer gelezen

BREKEND Nootdorp – De initiatiefnemers van de ijsbaan op de Markt in Nootdorp hebben vandaag laten weten dat de komst van de ijsbaan zeer onzeker is. Door een naar eigen zeggen 'miscommunicatie' met de gemeente is er nu een gat van ruim 10.000 euro in de financiering.

Het misverstand is bij de intiatiefnemers ontstaan door een toezegging van de gemeente om een subsidie te verstrekken voor basisschoolleerlingen. Het plan was om ongeveer 2600 scholieren in Pijnacker-Nootdorp namens de gemeente te laten schaatsen. In het kader van jeugd, sport en gezondheid bestaat er een budget waar de initiatiefnemers van de ijsbaan aanspraak op maken. Om dit ‘scholierenplan’ te verwezenlijken is er meer geld nodig dan het beschikbare budget van 5.000 euro. Wethouder Oudhof laat in een eerste reactie weten dat er nooit een toezegging is gedaan voor een bedrag van meer dan 5.000 euro. Stichting Iceworld Nootdorp had in de begroting echter wel rekening gehouden met een ander, veel hoger bedrag. Daar kan nu een streep doorheen.

Door het bedrag dat Stichting Nootdorp Iceworld nu misloopt, is een sneeuwbaleffect ontstaan. Een andere grote sponsor heeft laten weten zich (voorlopig) terug te trekken. De initiatiefnemers zijn nu naarstig op zoek naar nieuwe sponsors om de ijsbaan toch te redden: “Het zal niet alleen financieel een enorme domper zijn, maar ook sociaal-maatschappelijk. Heel veel mensen hebben zich erg verheugd op de ijsbaan, vooral kinderen. Daarom moeten we nu nieuwe sponsors bereid vinden te helpen.”

Volgens het draaiboek zou de ijsbaan 9 december al open gaan. “Dat gaat sowieso niet meer lukken”, laten de initiatiefnemers weten. “Mocht de komst van de mobiele ijsbaan door een gulle geldschieter toch doorgaan, zal dat een week later zijn.” Aanstaande vrijdag in Telstar TV een interview met initiatiefnemer Iwan Gafoer. Hij doet daarin een emotionele oproep om de schaatsbaan toch nog te redden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant