Afbeelding

Twee ton voor aardwarmteprobleem

Actueel 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in een brief aan de gemeenteraad voorgesteld om 200.000 euro beschikbaar te stellen aan de tuinbouwbedrijven in Pijnacker die problemen hebben met hun nieuwe aardwarmtesysteem, dat meldt weekblad Telstar/Eendracht vandaag.

Ammerlaan The Green Innovator en Gebroeders Duijvestijn Tomaten zouden beide een ton krijgen. Ze hoeven dat geld alleen deels terug te betalen, als ze eventueel olie- of gasinkomsten zouden verkrijgen. Het aardwarmtesysteem is bij beide bedrijven komen stil te liggen omdat olie en/of gas mee naar boven kwamen met het warme water: bij Ammerlaan aan de Nootdorpseweg kwam er olie mee en bij Duijvestijn aan de Overgauwseweg (aard)gas.

Deze problemen zijn alleen op te lossen door een scheidingsinstallatie aan te leggen die water enerzijds en olie of gas anderzijds van elkaar scheidt zodra het boven komt. Het college wijst er nog op dat buiten de andere overheden ook de Rabobank en het Productschap Tuinbouw financieel bijdragen. Ook de provincie en het stadsgewest willen bijdragen maar daar moet net als bij Pijnacker-Nootdorp de besluitvorming nog plaatsvinden. De brief aan de gemeenteraad wordt vanavond op verzoek van het CDA in de Commissie Bestuur besproken.

Lees het complete verhaal vandaag in Telstar/Eendracht. Bekijk ook het verslag van TelstarTV over deze zaak dat eerder dit jaar werd uitgezonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant