Afbeelding

Roy’s kerstdorp op de Markt geopend

Actueel 209 keer gelezen

Nootdorp - Het begon met een oproep op Twitter. Roy Uding (24) uit Nootdorp, fanatiek kerstdorpenbouwer, had zoveel materiaal verzameld dat hij het thuis niet meer kwijt kon en een locatie zocht om een extra groot kerstdorp op te zetten. Er kwamen direct een aantal heel bruikbare suggesties van volgers: het raadhuis werd genoemd, Veenhage en de leegstaande winkelpanden op de Nootdorpse Markt.

Vanaf dat moment ging het in een sneltreinvaart. Een van de bewoonsters van de Markt nam contact op met winkeleigenaar ABB en regelde een ontmoeting voor Roy. Inmiddels nam hij zelf contact op met Veenhage en zette in op twee locaties tegelijk, met als gevolg dat het op beide locaties ‘lukte’. Toen had hij ineens niet meer genoeg materiaal.

Sponsoren
De zoektocht naar sponsoren begon en mede dankzij zijn contacten bij de Minidorpclub kreeg hij een paar grote sponsoren: Intratuin, My Village, Lemax, Fietsdienst Delft en Made in Ashtown. De sneeuwbal bleef rollen en een aantal particulieren uit de naaste omgeving, Uitroepteken, Barbara van Steijn en Total Touch, sponsorden hun eigen huisjes. Teun de Vries van de Vitaminstore leverde mooie decoratietakken en als je goed kijkt zie je zelfs een Telstarfotograaf en journalist staan. Het opbouwen kon gaan beginnen.

Opbouw
Zondag 27 november staat Roy meer dan tevreden midden in het pand aan de Markt. Om hem heen wordt hard gewerkt door de hulptroepen van de Minidorpclub. “Bizar hoe hard hier gewerkt wordt. Het wordt prachtig, ik ben er stil van.” Ook zijn ouders, Martha en Dick, zijn op de achtergrond druk bezig. Alle tafels staan vol huisjes, ijsbanen en andere leuke dingen. Op de grond staan her en der bergen. “We hebben nu zo veel materiaal dat ik niet zeker weet of we het straks thuis nog kwijt kunnen, maar dat zien we dan wel weer. Een tante van me heeft al aangeboden dat ik daar wat mag stallen.”

Kerstsfeer
“Dan ga ik op 9 en 10 december in Veenhage aan de gang. Dat wordt ook geweldig. Wat de kick is? Het bouwen en ontwerpen zelf, laten zien wat er allemaal kan en mensen een stukje kerstsfeer bieden. Voor de Markt geldt dan nog dat de kerstsfeer helemaal compleet is als de ijsbaan op 10 december opengaat. Ik ben de tiende ook zelf aanwezig om informatie te geven en wedstrijdformulieren voor een Lemaxpakket uit te delen.”

“Teun de Vries van de Vitaminstore in Pijnacker werd ook helemaal enthousiast. Voor zijn winkel ga ik een klein dorpje maken. Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. En volgend jaar? Dan doen we het zeker weer!”

Kom kijken
Wil je Roy’s kerstdorpen zien? Vanaf deze week is de etalage aan de Markt gereed en rijden treintjes, kabelbaantjes en schaatsertjes de hele dag in een verlicht kerstlandschap rond. Vanaf 10 december kunnen de bewoners en bezoekers van Veenhage genieten en vanaf diezelfde tijd kunnen ook bewoners van Pijnacker bij de Vitaminstore hun kersthart ophalen. Meer informatie: www.royskerstdorpen.nl, www.kerstdorp.nl; www.minidorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant