Bij Plus Pijnacker is de zondagopenstelling een succes.
Bij Plus Pijnacker is de zondagopenstelling een succes.

Raad praat over zondagwinkels

Actueel 48 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp neemt vanavond een besluit over ‘winkels open op zondag’.

Op basis van een ontheffing in de wet mag op zondag tussen 16.00 en 22.00 uur per 15.000 inwoners één winkel open zijn. Dat betekent dat in Pijnacker-Nootdorp met 50.000 inwoners drie winkels open mogen zijn.

Het college van BenW zou het liefst in iedere kern – Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw – één winkel open zien gaan. Maar Albert Heijn heeft aangegeven dat men geen belangstelling heeft om de supermarkt in Delfgauw/Emerald te openen. In het nabije Delft zijn immers al winkels open. Dit zou in theorie kunnen betekenen dat er in Pijnacker of Nootdorp twee supermarkten open kunnen op zondag. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de toewijzing zal gaan. Het voorstel van het college is om te loten, maar de PvdA pleitte in de raadscommissie bestuur onlangs voor een rouleringssysteem.

In genoemde commissie was er ook discussie over de openingstijden: nu zijn Jumbo in Nootdorp en Plus in Pijnacker op zondag van 16.00 tot 20.00 uur open, maar sommige partijen pleiten ervoor om de maximale mogelijkheid te benutten, zodat de winkels tot 22.00 uur open kunnen blijven. De vergadering is vanavond in het raadhuis in Nootdorp en te volgen via Radio Excellent. Het zondagwinkelpunt komt rond 21.00 uur aan de orde. U kunt dus eerst nog even gezellig hier of daar ‘supermarktwinkelen’!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant