Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Frontale botsing op Noordweg

Actueel 67 keer gelezen

Pijnacker - Bij een frontale aanrijding op de Noordweg in Pijnacker zijn vanmiddag twee kinderen en een vrouw gewond geraakt. Het voertuig van het drietal reed richting Pijnacker toen ter hoogte van benzinestation Het Noorden plotseling een tegemoetkomende auto op de andere rijbaan belandde. Mogelijk wilde deze automobilist inhalen.

Het voertuig dat werd bestuurd door een jonge bestuurder ramde het voertuig van de moeder en twee kinderen frontaal. Een automobilist achter de bestuurster kon het ongeluk niet meer ontwijken en reed achterop het voertuig.

De kinderen, naar verluidt voetballertjes van een voetbalclub uit Pijnacker, waren onderweg naar de club na een wedstrijd in Nootdorp. De twee jongens zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het Juliana kinderziekenhuis. De moeder is eveneens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De drie gewonden waren bij vertrek naar het ziekenhuis allen aanspreekbaar. De Noordweg tussen Nootdorp en Pijnacker is volledig afgesloten voor verkeer.

Ooggetuige ter plaatse
"De kinderen reden met hun moeder terug naar Pijnacker na een voetbalwedstrijd in Nootdorp. De bestuurster kon een tegemoetkomende wagen die op de andere weghelft raakte niet meer ontwijken. Ook een derde auto reed op het ongeval in. Ik hoorde trouwens dat de bestuurder die op de andere weghelft reed even daarvoor ook al een inhaalmanoeuvre uithaalde op de Noordweg”, meldde een ooggetuige ter plaatse aan Telstar Online. "De verwondingen lijken niet ernstig. Een wonder gezien de klap en ravage."

Update 15.45 uur
De twee kinderen die betrokken waren bij het ongeval in Pijnacker mogen het ziekenhuis weer verlaten. Geen ernstig letsel, zo meldt de politie.

Update 18.41 uur
Veroorzaker, een 26-jarige inwoner van Pijnacker, is aangehouden.

> Beelden Jonathan de Bruin

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant