Afbeelding

Man met balletjespistool gepakt op Markt

Actueel 119 keer gelezen

Nootdorp - Politieagenten hielden zaterdag 24 september om 20.30 uur een 20-jarige Nootdorper aan die onder het zadel van zijn scooter een vuurwapen zou verbergen.

Getuigen belden de politie toen zij zagen dat de man op de Markt in Nootdorp aan enkele omstanders een wapen liet zien en daarna weer onder de buddyzit van zijn bromfiets legde. Toen de agenten de man aanspraken en onder het zadel keken, bleek dat het ging om een zogenaamd 'balletjespistool'. Het wapen namen de agenten in beslag en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Nepwapens

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch zo'n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Neppistool zorgt voor onrust in Parade

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant