Afbeelding

Dance4Down in De Dansacker

Algemeen 236 keer gelezen

Pijnacker - De nieuwe, tweede danszaal van balletschool De Dansacker, gevestigd aan de Industrieweg, wordt aanstaande zaterdag feestelijk geopend met het dansfestijn ‘Dance4Down’.

Een zeer afwisselende dag vol dans waarmee tegelijkertijd een mooi geldbedrag wordt ingezameld zodat kinderen in Bangladesh met het syndroom van Down hetzelfde kunnen beleven. Bekende namen verlenen hun medewerking aan het programma.

In Pijnacker is balletschool De Dansacker al jaren een begrip als het gaat om dansles. Gediplomeerde professionals brengen jong en oud alle dansstijlen bij, van klassiek tot flamenco en van streetdance tot peuterdans. Met de opening van de nieuwe ruimtes, onder meer de tweede danszaal, zijn de mogelijkheden nog verder uitgebreid.

Kinderen in Bangladesh hebben het over het algemeen een stuk moeilijker dan kinderen in Nederland, en gehandicapte kinderen al helemaal. Voor hen is dansles onbereikbaar. Stichting Niketan zet zich in voor complex gehandicapte kinderen in Bangladesh. Het motto is daarbij: van kansarm naar kansrijk.

Niketan wil deze kinderen een zo normaal en volledig mogelijk leven bieden en zou dan ook graag danslessen verzorgen voor kinderen in Bangladesh met het syndroom van Down. Daarom organiseert De Dansacker samen met Niketan het dansfestijn Dance4Down: kennismaken met de wereld van dans in combinatie met goed doen.

Officiële opening

Tijdens Dance4Down worden verschillende workshops georganiseerd waaraan iedereen vanaf zes jaar mag meedoen. Voor vijf euro kan worden deelgenomen aan de volgende workshops: klassiek ballet, jazz, modern, flamenco, werelddans, hiphop, Bollywood of klassiek Indisch dansen. Iedere workshop duurt dertig minuten.

Na de officiële opening door de wethouder van kunst en cultuur, Francine van der Jagt, vervolgt het programma met een danswedstrijd. Kinderen van de balletschool kunnen zich alleen of met een groepje opgeven om voor een echte jury te dansen. Publiek is natuurlijk welkom om de dansers en danseressen flink aan te moedigen.

Aan het dansfestijn werken bekende namen mee. Zo zal Rapper D. Chesron zaterdag in De Dansacker rappen over dansen. Anuschka Bozo van ‘So you think you can dance’ geeft een workshop streetdance. En Rinus Sprong van ‘The ultimate dance battle’ is jurylid bij de danswedstrijd. Zie voor meer informatie en voor aanmelden: www.dedansacker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant