Sophie de Jong scoort negen punten.

Handbaldames herpakken zich

Sport 10 keer gelezen

Pijnacker - Na de teleurstellende nederlaag van de week ervoor, was zaterdagavond 15 januari de return tegen Odis 2. Uit was er met 24-15 verloren, maar de dames hadden iets recht te zetten. Met een andere startopstelling en een volle wisselbank moest het gaan gebeuren.

Odis opende de score met een strafworp. Ester Reeuwijk antwoordde met een fraaie carambole in de rechterhoek, waardoor coach Henny van Bemmelen zijn belofte gelijk moest inlossen met vijf push ups. Lisette Ruigrok scoorde nog vanuit een strafworp, maar Odis liep daarna uit naar een voorsprong van 2-5. Rianne van der Helm had vanaf de bank al gezien dat er ruimte lag om van afstand te scoren en dat bracht zij gelijk in praktijk met 3-5. Odis liep verder uit naar 4-8. Na twintig minuten scoorde Sophie de Jong na aangeven van Suzan van Hoeve door de benen van de keepster.

Nog binnen de minuut scoorde Ingrid Bruinen na een assist van Rianne. Sophie bracht het verschil terug naar een punt. Een goed keepende Anita van der Toolen kon niet voorkomen dat Odis verder uitliep naar drie punten. Sophie scoorde er nog wel twee vanuit een strafworp, maar Odis bracht de ruststand op 9-13.

In de rust had coach Bemmel genoeg te melden. Hij had het over de slordige afrondingen; vijf missers van Odis tegen elf missers van Oliveo. In het laatste stuk van de eerste helft miste hij de gretigheid. Maar er waren zeker ook positieve klanken: het snelle tikken naar voren en het creatieve samenspel met veel afwisseling in schoten. Iedereen had toch het gevoel dat er vanavond gewonnen kon worden.

In het begin van de tweede helft miste Sophie een strafworp. Monique van Winden scoorde fraai vanuit de hoek. Een onderhands schot rolde via het been van Danique van Lokven alsnog het doel in. Demi van Doorn miste een strafworp. Sophie bracht de score op 11-14 na samenspel met Lisette. Na tien minuten scoorde Shanna Nemethy drie keer achter elkaar en ze bracht het verschil weer naar een punt. Na zeventien minuten viel Sanne van der Ende, die eerder nog een strafworp benutte, geblesseerd aan haar enkel uit. Daarna verhardde de strijd. Sophie en Lisette benutten hun strafworp en de stand was gelijk. Keepster Danique hield op twee cruciale momenten de bal tegen. Met een loeihard schot van Lisette stond Oliveo voor het eerst voor. Welp van de week Eline van Dalen voelde de spanning mee op de bank. Dit was toch even anders dan haar eigen wedstrijd bij Dames C.

Zondag 23 januari speelt Dames 1 om 11.10 uur in buurgemeente Berkel tegen TOGB 1. Meer informatie via: www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.