Heren 1 groet Atomium ‘61,

Handbalheren in het hol van de leeuw

Sport 63 keer gelezen

Den Haag - De heren van Oliveo Handbal zijn de veldcompetitie begonnen met twee nederlagen. De promovendus speelde vrijdagavond 2 september in Den Haag tegen één van de titelkandidaten in de hoogste veldcompetitie.

In de strijd tegen SOS/Kwieksport beet het team goed van zich af en na een afwachtende start, nam het gedurende de eerste helft zelfs het initiatief. Dankzij enkele prima aanvallen ging de ploeg de rust in met een verrassende 16-19 voorsprong.

De gehele tweede helft stond Oliveo flink onder druk; even leek de ploeg te bezwijken onder de aanvalskracht van de Hagenezen. Oliveo hield lang stand, maar in de 22ste minuut moest de ploeg uit Pijnacker capituleren bij de stand van 26-26. De laatste tien minuten rende de ploeg zichzelf aanvallend voorbij en kwam nauwelijks nog tot scoren. Kwieksport kwam uiteindelijk met de schrik vrij en won met 34-29.

Pijnacker

Zondagmiddag 4 september speelde Oliveo thuis tegen de volgende titelkandidaat Atomium ’61 uit Rotterdam, een ploeg die in de zaal een klasse hoger speelt dan de gastheren.

Na een gelijkwaardig begin sloegen de bezoekers na een minuut of tien een gaatje van drie treffers. Dit had niet zozeer te maken met het gegeven dat Oliveo de mindere was, maar meer met het missen van drie strafworpen en het krijgen van tijdstraffen. Waarmee gelijk het verhaal van de wedstrijd is verteld. Wellicht speelden de bezoekers wat beter verzorgd handbal, maar Oliveo kon goed in het spoor blijven. Verdedigend had het team van coach André de Waal de eerste helft de nodige moeite met de combinaties op de linkerkant. Aanvallend speelden Jan Robroeks en Roel de Jong een belangrijke rol bij de thuisploeg. De 13-16 stand bij rust gaf voldoende hoop om nog tot een goed eindresultaat te komen.

Omdat Oliveo ook in het eerste kwartier van de tweede helft te vaak met een mannetje (of twee) minder speelde -ook coach André kreeg een tijdstraf- was het een onbegonnen taak om het Atomium echt lastig te maken. De bezoekers zagen kans om de voorsprong te vergroten tot maximaal 19-28. Nadat de ergste ‘schermutselingen’ voorbij waren, slaagde Oliveo erin om met een goed slotoffensief de opgelopen schade nog terug te brengen. Hierdoor bleef de eindstand beperkt tot 28-33.

Ondanks deze nederlagen kan de ploeg toch terugkijken op een redelijk debuut op het hoogste niveau. Het spelniveau tegen de twee sterkste tegenstanders was behoorlijk, waardoor Oliveo met vertrouwen kan uitkijken naar de volgende duels. Zondag 11 september speelt Heren 1 om 14.40 uur thuis tegen EHC 1.