Laura Zuijdgeest in de aanval.

Handbaldames pakken eerste punten

Sport 53 keer gelezen

Pijnacker - Dames 1 van Oliveo Handbal trad zondag 4 september in de eerste thuiswedstrijd aan tegen het onbekende jonge team van ROAC uit Roelofarendsveen dat de eerste wedstrijd verloren heeft.

Oliveo startte wat moeizaam en kwam achter met 0-1 en 1-2, maar vanaf dat moment herpakten de dames zich. Beide teams hadden heel veel moeite met afstandsschoten waardoor iedereen het moeilijk kreeg, omdat er alleen maar gepasseerd werd. Het verschil in de eerste helft werd dan ook gemaakt door de overgangsfase waar Oliveo iets beter bleek te overtuigen. De eerste helft werd er geknokt voor wat men waard was, wat resulteerde in een 9 -7 voorsprong.

In de rust gaf coach Henny van Bemmelen de Oliveodames de opdracht deze voorsprong - al was het miniem - niet meer uit handen te geven. Op doorzettingsvermogen hield Oliveo de hele wedstrijd de één tot twee doelpunten verschil tot stand. De teams waren aan elkaar gewaagd. Al moet er wel bij gezegd worden dat invalkeepster Anita van der Toolen het team op de been hield door vier belangrijke doelpogingen op rij te stoppen. De wedstrijd kenmerkte zich door vele mooie combinaties en te vaak te makkelijk balverlies waardoor de wedstrijd eigenlijk in evenwicht bleef. Door de laatste drie minuten met ‘het koppie’ te spelen sleepten de meiden van Oliveo hun eerste punten binnen met een eindstand van 19-18.

Scorers: Sophie de Jong 5, Rianne van der Helm 4, Sanne van der Ende 4, Aniek Markus 2, Demi van Doorn 2, Gianna Steijger 1 en Shanna Nemethy 1. Zondag 11 september speelt Dames 1 om 13.20 uur uit tegen DIOS.