Openbare LED verlichting Oude Leede

Actueel 10 keer gelezen

Oude Leede - Dit jaar wordt de verlichting vervangen in Oude Leede en de Zuidpolder. De gemeente wil LED verlichting toepassen en houdt nu een proef aan de Onderweg.

De verlichting op de Onderweg wordt vervangen door LED verlichting om het verschil te kunnen bekijken met de Bovenmolenweg of Oude Leedeweg. Als de verlichting op de Onderweg goed bevalt zal dit worden toegepast in heel Oude Leede.

Energiebesparing

LED is echter nog niet op grote schaal toegepast als straatverlichting maar de gemeente wil het vaker toepassen daarom is Zuidpolder voorgesteld als proefproject. De verlichting geeft een energiebesparing van 68% ten opzichte van de huidige verlichting. Bovendien bespaart het flink in het onderhoud omdat er niet elke 3 jaar een lamp verwisseld hoeft te worden.

In gebruik

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft inmiddels een aantal soorten LED in gebruik, namelijk op het Dorpsplein in Nootdorp en bij het Emmapark en het Molenpad (groene LED) in Pijnacker. De Klaproostunnel is dit jaar voorzien van LED verlichting nadat vanwege vernielingen de gewone verlichting niet meer volstond.

komt ie dan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant