Links de beoogde flat. Rechts de plannen van Van der Kooij.
Links de beoogde flat. Rechts de plannen van Van der Kooij.

Geen architectonische afstemming station

Actueel 34 keer gelezen

Pijnacker - Het stond vorige week al in de Telstar: het voormalige stationsgebouw van Pijnacker gaat deze week plat. De eerste drie dagen van de week waren de slopers nog met asbest bezig en daarna zou het grovere werk beginnen.

Het stationsgebouw uit 1908 was niet meer te redden, omdat de gemeente al een contract was aangegaan met ontwikkelaar Marinol om op de plaats van het station 24 appartementen te bouwen. De enige optie is nu nog: herbouw van het station. Daar moet de gemeenteraad nog toestemming voor verlenen.

Van der Kooij Vastgoed heeft een principeverzoek tot herbouw ingediend bij de gemeente. Er is een voorlopig ontwerp, waarbij Van der Kooij geen exacte kopie maakt van het pand. Hij maakt het wat groter en voorziet het gebouw van een dakterras, zodat op twee verdiepingen kantoorruimte kan worden gerealiseerd. Hij heeft al een huurder: Noordzij Financieel Advies.

Op de kop van het gebouw aan de kant van de Oostlaan wil Van der Kooij de wachtkamer nabouwen en daarbij hanteert hij de buitenmaten van het gebouw dat nu wordt gesloopt. De ruimte kan buiten kantooruren worden gebruikt als museumpje, expositieruimte en ook een bepaalde horecafunctie (bijvoorbeeld uitgifteloket) sluit hij niet uit.

Intussen heeft enkele maanden geleden ontwikkelaar Marinol haar plannen gepresenteerd door huis-aan-huis een folder te verspreiden. Daarbij situeert Marinol op de plek van het station een rechthoekige flat die deels zes hoog is. Het Comité Behoud Station heeft steeds gepleit voor ‘architectonische afstemming’ van het te verplaatsen of te herbouwen stationsgebouw en het woontorentje, maar daar is geen sprake van. (SO)

> Dossier Station

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant