Oliveo Handbal zet vrijwilligers in een zonnetje.
Oliveo Handbal zet vrijwilligers in een zonnetje.

Handbal maakt zich op voor het jubileum

Sport 438 keer gelezen

Pijnacker - Zondag 29 mei maakte voorzitter Ron van der Ploeg tijdens het Eindeseizoensfeest bij Oliveo Handbal de Vrijwilliger van het Jaar bekend. Voor de derde keer werd deze prijs - die vernoemd is naar veelzijdig handbalman Piet van Adrichem - uitgereikt aan een vrijwilliger die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Oliveo hoopt hiermee het werk van alle vrijwilligers onder de aandacht te brengen. Bestuurslid Arthur van Opzeeland benadrukte dan ook dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan.

De Piet van Adrichem Trofee ging naar Sjoerd Sliggers, de projectleider voor de Nieuwbouw die in 2013 gerealiseerd wordt. Sjoerd trekt de kar van de grote groep deskundigen die zich bezighouden met de nieuwbouw en hij onderhoudt de contacten met gemeente en architecten. Omdat Sjoerd pas ’s avonds op het feest kon zijn, ontving zoon Rutger - ook actief vrijwilliger - de trofee in zijn naam.

De andere genomineerden waren de trainers/coaches/mentoren Karin Smit en Monique Lorist. Karin is enthousiast bezig met de jongste jeugd, de basis van de club en Monique is tevens fotografe en begeleidster van Dames 1. Mike van Bemmelen ontving de titel van Jong Aanstormend Talent onder andere als trainer/coach van Heren C2.

De handbalclub benoemde bovendien in het jaar van de vrijwilliger enkele leden van het eerste uur tot Lid van Verdienste. Willy van der Helm die eind jaren vijftig in Dames 1 speelde, is nog steeds actief als trainster van Dames Veteranen. Henny van Bemmelen kreeg de titel voor zijn tomeloze inzet op diverse gebieden als trainer, mentor, bestuurslid, scheidsrechter en momenteel als coach van D1. Tenslotte stond Thea Benachour in de schijnwerpers. Zij gaat voor de twintigste keer als hoofdleiding mee op handbalkamp, zij runt de kantine en is lang bestuurslid geweest. Jan Wijntjes, onder wiens leiding in 1972 het huidige clubhuis tot stand kwam, is het oudste nog actieve lid. Het bestuur benoemde Jan die al Lid van Verdienste is nu tot Erelid, omdat hij jonge scheidsrechters begeleidt. Naast de oorkonde waren er bloemen voor de gehuldigden.

Zestigjarig Jubileum

Oliveo Handbal viert van 29 juni t/m 2 juli het zestigjarig jubileum met een groots programma. Het team Recreanten organiseert alle festiviteiten en maakte een jubileumboekje. Op het programma staan een HandbalClinic met oud-Oliveo spelers die nu op topniveau handballen, een wedstrijd tussen de sterren van het G-team en de Recreanten, een Beach-party voor de jeugd, een Beachtoernooi, een receptie en een reünie. (Oud)leden kunnen zich inschrijven via reunie@oliveohandbal.nl voor de reünie op 2 juli. De festiviteiten worden afgesloten met een grote feestavond. Iedereen is intussen benieuwd naar het nieuwe tenue met het nieuwe logo dat gepresenteerd gaat worden op 2 juli. Ook ziet dan het nieuwe magazine het licht.

Handbalselecties doen het goed

De herenselectie van coach André de Waal had een makkie; tegenstander EHC 2 uit Leidschendam kwam niet opdagen, zodat Oliveo reglementair met 10-0 won. De heren organiseerden het Eindeseizoensfeest in westernstyle met een schiettent, luchtkussen en een gezellige barbecue. Enkele acties waaronder het rad van fortuin en een sponsorproject brachten het nodige op om in augustus het handbalkamp in het jubileumjaar extra feestelijk te maken.

De handbaldames van coach Bemmel verzekerden in hun laatste thuiswedstrijd hun vierde plaats in de tweede klasse door met 23-20 van Hermes te winnen. Zondag 5 juni sluiten zij de veldcompetitie af tegen Vires. Heren 1 speelt om 16.50 uur tegen Saturnus/Atomium de kampioenswedstrijd en HA1 bekert door tegen Snelwiek.

Vrijdag 3 juni vindt het jaarlijkse Schoolhandbaltoernooi plaats op de accommodatie aan de Monnikenweg. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo in de Telstar van woensdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant