Politie lost reeks inbraken op

Regio 24 keer gelezen

Regio - De politie in Zoetermeer heeft vijf mannen aangehouden die verantwoordelijk zijn voor een reeks inbraken. De mannen zouden 26 inbraken hebben gepleegd in onder andere Voorschoten, Zoetermeer en Den Haag. Met de aanhoudingen denkt de politie de reeks woninginbraken te hebben opgelost. Dat meldt de politie.

Inwoners van onder andere Pijnacker, Zoetermeer en Voorschoten hebben de politie geholpen bij het onderzoek. Er kwamen veel meldingen binnen dat de mannen zich verdacht gedroegen. Op het moment dat de politie de mannen aanhield, hadden ze gereedschap bij zich. Het gereedschap is in beslag genomen en onderzocht. Uit technisch onderzoek bleek dat het gereedschap is gebruikt bij de inbraken.

De politie heeft verschillende gestolen spullen aangetroffen, waaronder een laptop en een muntenverzameling. Deze zijn inmiddels terug bij de eigenaars.

De eerste twee verdachten van 18 en 19 jaar oud uit Den Haag werden begin mei al aangehouden. Zij worden negentig dagen vastgehouden. De derde Haagse verdachte van 17 jaar zat al vast voor een andere zaak. Maandag werden de laatste twee verdachten van de groep aangehouden. Zij zitten voorlopig veertien dagen vast. De rechtbank beslist daarna of er een verlenging volgt. De leeftijd van de twee nieuwe arrestanten is niet bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant