Huur velden wordt drastisch verhoogd.
Huur velden wordt drastisch verhoogd.

Beslissing over bezuinigingen

Actueel 84 keer gelezen

Pijnacker - De gemeenteraad praat vanavond over de zeven miljoen bezuinigingen die in de periode 2012 tot en met 2015 moeten worden doorgevoerd.

De raad is het eens over de hoogte van het bedrag. Vanavond moet blijken of de diverse partijen in de raad het eens zijn over de concrete voorstellen van het college van BenW. Er wordt bezuinigd op allerlei voorzieningen en daarnaast worden de tarieven voor onder meer sportaccommodaties drastisch verhoogd.

Omdat de reservepositie van de gemeente tot 2018 niet zal verbeteren, moet de gemeente ook investeringen schrappen en/of uitstellen: in totaal voor 21 miljoen. De investeringen die wel doorgaan, betreffen een bedrag van 16 miljoen euro. De grootste klapper is de aanleg van de Verlengde Komkommerweg voor een bedrag van bijna 10 miljoen euro en dan hebben we het alleen nog maar over het eerste stukje: van de N470 tot de Schimmelpenninck van de Oyeweg.

De vergadering begint vanavond om 20.00 uur in het raadhuis in de Dorpsstraat te Nootdorp. Om 19.00 uur geeft wethouder Peter van Haagen van financiën een toelichting op de voorstellen van het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant