Voortgang verkeersinformatie gemeente

Verkeer 104 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Emmastraat is deze hele week al open geweest. Volgende week is hij nog 1 of 2 dagen dicht voor de afvoer van puin. Dit is waarschijnlijk dinsdag en woensdag. Daarna blijft hij open.

De rotonde Europalaan/Korteweg is nog afgesloten. Na de eerste vorstperiode is er weer gewerkt en inmiddels liggen de rotondeblokken er in. Voor de Kerst is de rotonde nog niet gereed, maar het al wel mogelijk hem open te stellen voor het verkeer. Dit betekent dat dan de bypass met verkeerslichten niet meer wordt gebruikt. Half januari wordt de rotonde weer afgesloten voor het afronden van het werk en het asfalteren. De exacte planning hiervan volgt na de Kerst.

Dwarskade Nootdorp

Na een vertraging, ontstaan door veroorzaakte schade aan omliggende percelen, worden de werkzaamheden aan de Dwarskade in Nootdorp maandag 13 december 2010 hervat. Naar verwachting is het werk vóór Kerstmis afgerond.

Het gaat om het verwijderen van de damwanden rond de bouwkuip en het afwerken van het omliggende maaiveld. Vervolgens wordt er op de Dwarskade een tijdelijke asfaltlaag aangebracht op de huidige, tijdelijke puinverharding.

Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat de Dwarskade opnieuw wordt afgesloten. Het bestemmingsverkeer voor de Dwarskade vanaf nummer 19, wordt omgeleid via de Brasserhoutseweg. Deze afsluiting wordt aangegeven met borden. Het is dezelfde omleiding die eerder gebruikt is voor de werkzaamheden.

Genomen maatregelen

Delfland heeft in de Polder van Nootdorp diverse maatregelen uitgevoerd voor een betere doorstroming in het gebied. De afvoercapaciteit wordt vervijfvoudigd. Zo is er een duiker (verbindingsbuis) onder de Dwarskade aangelegd en is de brug over de Dwarswetering (de watergang langs de Dwarskade) voor de nieuwe Braslaan gerealiseerd.

Voorafgaand aan en deels tijdens deze werkzaamheden is de duiker in de watergang onder de Oudeweg vervangen en een nieuwe duiker onder de toekomstige Braslaan nabij de Oudeweg aangelegd. Deze maatregelen zijn nodig om de kans op wateroverlast door hevige regenval te verkleinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant