Politie neemt speelgoedwapen in beslag

Actueel 35 keer gelezen

Nootdorp - De politie trof maandag 25 oktober een wapen aan onder het zadel van een scooter van een 16-jarige jongen uit Voorbug. De agenten controleerden de knaap omstreeks 14.45 uur op de Lisdodde in Nootdorp naar aanleiding van het rijden door rood licht.

Toen de hij zijn rij- en kentekenbewijs onder zijn zadel vandaan haalde zagen de agenten een wapen liggen dat wel erg veel op een echt vuurwapen leek. Aan het bureau bleek het niet om een echt vuurwapen te gaan maar om een speelgoedwapen. Omdat dit wapen wel heel erg op een echt vuurwapen lijkt, is het bezit ervan strafbaar.

De politie nam het wapen in beslag en de jongen kreeg een proces-verbaal. Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar.

In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant