Ergernis: overlast door hondenpoep

Gemeente 148 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Een hond is voor veel mensen een bron van plezier. Maar ??n van de grootste ergernissen van inwoners is de overlast door hondenpoep.

Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp geldt dat: honden overal aangelijnd moeten zijn; op speelplaatsen honden verboden zijn; hondenuitwerpselen overal opgeruimd moeten worden; iedereen die zijn hond uitlaat binnen de bebouwde kom een opruimmiddel (plastic zakje) bij zich moet hebben (van voldoende grootte/stevigheid) om de uitwerpselen van zijn/haar hond(en) op te ruimen.

De twee uitzonderingen hierop zijn dat honden los mogen lopen op de aangewezen uitrenveldjes (hier geldt wel de opruimplicht!) en buiten de bebouwde kom. Daar hoeven hondenuitwerpselen niet opgeruimd te worden.

Waarom aanlijnen?

Naast aspecten als verkeersveiligheid en overlast, draagt het aanlijnen van honden bij aan het opruimen van uitwerpselen. Als uw hond is aangelijnd heeft u immers meer zicht op wat uw hond doet en waar. U weet dus waar de uitwerpselen liggen.

Waarom opruimen?

Hondenuitwerpselen moeten opgeruimd worden om de volgende redenen: In hondenuitwerpselen komen parasieten en ziekteverwekkers (zo?nosen) voor die voor mensen schadelijk zijn. Deze parasieten zijn met het blote oog niet waarneembaar. In dichtbevolkte gebieden is de kans op contact met, en verspreiding naar, mensen groter; niemand vindt het leuk om in hondenuitwerpselen te trappen. Het is vies en stinkt; uitwerpselen kunnen via de schoenen, honden- of kattenpoten meegenomen worden naar huis.

Hoe opruimen?

Hoe gaat dat opruimen met het plastic zakje het eenvoudigst.

Doe het zakje om uw hand; pak de uitwerpselen met de door het zakje omwikkelde hand op; stroop het zakje (met daarin de uitwerpselen) met uw andere hand; knoop het zakje dicht; gooi het zakje in de dichtstbijzijnde prullenbak (of thuis in de restafvalcontainer), niet in het riool!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant